Το τοπίο στον Δήμο Πειραιά ξεκαθαρίζει και όλα δείχνουν πως ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης θα έχει απέναντί του έναν πιο δυνατό απ’ ό,τι φανταζόταν αντίπαλο. Τον γιατρό Νίκο Βλαχάκο.

Κι αν οι ψίθυροι που υπήρχαν στις αρχές, όταν ακούστηκε το όνομα του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου  του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ, ως προτεινόμενο από τη Νέα Δημοκρατία, έγιναν στην πορεία θέμα συζήτησης αλλά και πρόκληση γέλιων με την απόσυρσή του τελικά, τώρα ο προβληματισμός στο επιτελείο του Γιάννη Μώραλη αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει γίνει μεγαλύτερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό πως ο μεγαλοπαράγοντας και ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήθελε, ίσως και να απαίτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα πρόσωπο για τον Πειραιά που να μην ήταν απειλή για τον Μώραλη.

Ο Κορκίδης έχει μια πορεία κι έναν κόσμο, κυρίως από το επιχειρηματικό κομμάτι, που θα έκοβε μεγάλο μέρος από τους ψηφοφόρους του «Πειραιά Νικητή».

Από την άλλη, έπρεπε να αποκλειστεί και η περίπτωση του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος θα έπαιρνε ως παλιός πολιτικός τους Μανιάτες της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η επιλογή Βλαχάκου φάνταζε στα μάτια του Βαγγέλη Μαρινάκη ως μια καλή περίπτωση που θα δώσει μεν στον κόσμο την αίσθηση ότι θα κοντράρει για τους τύπους τον Γιάννη Μώραλη, αλλά δεν θα έβαζε σε κίνδυνο το σχέδιο για επέκταση της θητείας της ήδη υπάρχουσας δημοτικής αρχής!

Έλα, όμως, που -όπως φαίνεται- τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για τον εκλεκτό του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Από τη μια το καλοσυνάτο πρόσωπο του Νίκου Βλαχάκου ως ανθρώπου αλλά κυρίως ως γιατρού που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο ως χειρουργός κι από την άλλη η απουσία που χρεώνουν οι Πειραιώτες στον Μώραλη κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Οι ανακαινίσεις σε 10 πλατείες ή τα περίφημα τεχνολογικά βραβεία του Πέτρου Κόκκαλη σε νέους επιχειρηματίες ούτε καν αγγίζουν τους Πειραιώτες, οι οποίοι βλέπουν μια πόλη ρημαγμένη από τα έργα του μετρό και του τραμ, με ένα κυκλοφοριακό πρόβλημα άνευ προηγουμένου, και την παραβατικότητα να καλπάζει.

Η καθημερινότητα του πολίτη έχει γίνει ανυπόφορη και ο Γιάννης Μώραλης μοιάζει ανήμπορος να διαχειριστεί, πολύ περισσότερο να λύσει αυτό το τεράστιο θέμα.

Ο Πειραιώτης ζει με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή τα έργα θα τελειώσουν και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Οι δρόμοι, όμως, ήδη έχουν στενέψει για χάρη του τραμ και το πρόβλημα μάλλον δεν θα βρει λύση, αν δεν γίνουν τομές. Κάτι που δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να κάνει ο νυν δήμαρχος.

Με την ελπίδα όμως δεν διοικείται μια πόλη, η οποία έχει ήδη αρκετά προβλήματα και με τα κλειστά μαγαζιά, κατάσταση που αναμένεται να επιδεινωθεί, εάν τελικά η Cosco προχωρήσει στη δημιουργία Mall μέσα στο λιμάνι.

Αυτή η εικόνα λοιπόν, η καθ’ όλα αρνητική, έχει καταγραφεί στον Πειραιώτη, ο οποίος δεν βλέπει με ιδιαίτερα καλό μάτι μια επανεκλογή του Γ. Μώραλη για άλλη μία πενταετία.

Όπως λένε χαρακτηριστικά σε συζητήσεις στα καφενεία, δεν έχουν να θυμούνται κάτι από τον Μώραλη. Από όλους τους δημάρχους που πέρασαν έχουν να θυμούνται κάτι. Από την εποχή του Σκυλίτση και τις άσπρες στολές των οδοκαθαριστών μέχρι και τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος άνοιξε το Δημοτικό Θέατρο, αλλά και ευθύνεται για το μπάχαλο στους δρόμους με τις μονοδρομήσεις, υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς.

Για τον Μώραλη, δεν υπάρχει!

Αυτό το στοιχείο έρχεται να εκμεταλλευτεί ο Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος τη Δευτέρα το βράδυ στο ΕΒΕΠ θα ανακοινώσει τους υποψηφίους και το όνομα του συνδυασμού του.

Ο κόσμος βλέπει θετικά μια αλλαγή και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος τελικά το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ενσωματώσει στον συνδυασμό του «Πειραιά Νικητή» όλο το παλιό κατεστημένο, βλέπει να γυρίζει μπούμερανγκ μια επιλογή που φάνταζε ακίνδυνη!

Όσο για τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μπελαβίλα, μάλλον θα χρεωθεί την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων τεσσάρων ετών, όσο κι αν προσπαθεί με πύρινους λόγους μέχρι τώρα να συγκεντρώσει το απογοητευμένο… πειραιώτικο ακροατήριο!

Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Ίδωμεν!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης