ΠΚ

Ας κάνει τον κόπο να μου εξηγήσει ο κ. Κούγιας τι ακριβώς σημαίνει «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος»; Διότι αν υφίσταται τέτοια κατηγορία τότε θα πρέπει κατ΄ επέκτασιν  να υφίσταται και κατηγορία «επαγγελματίας straight».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον «επαγγελματία νομικό» κ. Κούγια, ο «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» δεν έχει δικαίωμα ούτε να καταγγείλει, ούτε να μηνύσει, ούτε να μιλήσει, ούτε και να σκεφτεί. Προφανώς αν θέλει να είναι κατ’ ελάχιστον συνεπής με αυτά που λέει, πράγμα δύσκολο έως και ακατόρθωτο, τότε και ο «επαγγελματίας straight» δεν θα πρέπει να απολαμβάνει αυτών των δικαιωμάτων.

Στο ψητό λοιπόν. Ο Αλέξης Κούγιας θεωρεί και το εννοεί ότι ένας «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος » ή οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας  είναι ,κατά την προσωπική του θεώρηση και  εκ των πραγμάτων,  εκδιδόμενος- εκδιδόμενη και άρα  δεν απολαμβάνει στοιχειωδών δικαιωμάτων. Πόθεν προκύπτει αυτή η σιγουριά του «επαγγελματία δικηγόρου»; Προφανώς από τα αναγνώσματα του (την κλασσική λογοτεχνία του φασισμού) , τις παρέες του,  τους ομοϊδεάτες του, τους κολλητούς του. Διότι άλλα διδάσκουν τα βιβλία της νομικής επιστήμης.

Στα χνάρια της δικηγόρου υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν , της επονομαζόμενης και «Μπουλντόγκ» των δικαστηρίων, της περιβόητης Ντόνα Ροτούνο, αλλά στην βαλκανική – επαρχιώτικη εκδοχή , ο Αλέξης Κούγιας επιχειρεί μέσω διαστρεβλώσεως των δεδομένων και την χρήση λεκτικών σχημάτων που παραπέμπουν σε ιδεολογικά κλισέ, την συστηματική και ισοπεδωτική απαξίωση κατηγόρων και μαρτύρων κατηγορίας. Όλα αυτά με την μέθοδο της αναπαραγωγής μέσω των άπληστων ΜΜΕ, ιδιαίτερα δε των εξειδικευμένων στην διαδικασία «δολοφονίας χαρακτήρα» εκπομπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτώ. Ο πελάτης του Δημήτρης Λιγνάδης γνωρίζει την χρήση του όρου «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια;  Συμφωνεί με αυτήν την χρήση του όρου; Διότι αν συμφωνεί σε ποια ακριβώς κατηγορία κατατάσσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης- καλλιτέχνης τον εαυτό του; Στις παραπάνω; Σε κάποιες άλλες; Για να έχουμε καλό ρώτημα δηλαδή.  

Αν τώρα δεν συμφωνεί πώς ανέχεται να εκπροσωπείται από αυτόν τον βάναυσα φασίζοντα δικηγόρο ο οποίος ατιμωρητί κάνει χαρτοπόλεμο την Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο νομικός κόσμος της χώρας, τι κάνουν γι’ αυτό; 

Επειδή δεν θα πρέπει να αναμένονται απαντήσεις  ας αναλογιστούμε με ψυχραιμία σε αυτές τις στιγμές παραλογισμού και εκχυδαϊσμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ότι οι διεθνείς θεσμοί προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι συνταγματικές διατάξεις που ισχύουν στις δυτικές δημοκρατίες  απορρίπτουν και καταπολεμούν ορολογίες του τύπου «επαγγελματίας ομοφυλόφιλος» αλλά και πρακτικές και ενέργειες που απαξιώνουν ομάδες  συνανθρώπων και συλλογικότητες συμπολιτών σπιλώνοντας εκ συστήματος συνειδήσεις. Οι χρήστες αυτών των όρων ανήκουν στον σκοτεινό κόσμο  του “Mein Kampf”.

Πολύ φοβάμαι πώς ο Δημήτρης Λιγνάδης δια της προσλήψεως του συγκεκριμένου συνηγόρου με τις συγκεκριμένες απόψεις και την συγκεκριμένη προϊστορία απώλεσε και το τελευταίο νανογραμμάριο αξιοπρέπειας το οποίο ενδεχομένως διέθετε . Τίποτε ως φαίνεται δεν δύναται να ανακόψει την κατηφορική πορεία του προς το απόλυτο σκότος. Ριχάρδος ο Τρίτος; Τον γνωρίζει άλλωστε άριστα τον ρόλο.   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης