ΠΚ

Τίποτε δεν είναι τυχαίο ως φαίνεται. Η «διαρροή» του περασμένου Σαββατοκύριακου από το Μαξίμου με στόχο προφανή τους Κικίλια-Αρκουμανέα, δηλαδή το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, περί διπλών βιβλίων, ωσάν η Δημόσια Υγεία και η Πανδημία να είναι συνοικιακό μπακάλικο με αφεντικό τον Ζήκο (Ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑΣ που μου τα παίρνει), ούτε τυχαία ούτε άσφαιρη ήταν. Ο στόχος δηλαδή επετεύχθη. Το ζητούμενο ήταν να βγει ο πρωθυπουργός από το κάδρο και γαία πυρί μειχθήτω. Άλλο εάν, όπως επισημαίνει ο Παντελής Μπουκάλας στην «Καθημερινή,» ήδη από το καλοκαίρι και νωρίς το φθινόπωρο οι διαπιστευμένοι συντάκτες και μη γνώριζαν πως οι ειδικοί επιστήμονες, εντεταλμένοι να ερευνούν, να αναλύουν και να προτείνουν λύσεις επί της Πανδημίας, δεν είχαν στην διάθεσή τους ποιοτικά αξιόπιστα στοιχεία. Την ευθύνη συλλογής αυτών των στοιχείων έχει ο ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η κατάσταση επιδεινώθηκε και το «ελληνικό θαύμα» της περασμένης άνοιξης (άλλη μία ιθαγενής υπερβολή) εξελίχθηκε σε «ελληνική τραγωδία» τον Νοέμβριο, έπρεπε πάση θυσία να προστατευτεί το πρωθυπουργικό κύρος. Έφτασε, λοιπόν, η διαρροή σε δύο έντυπα, στο «Βήμα της Κυριακής» και τη «Δημοκρατία», που καλύπτουν τον χώρο της λαϊκής, της λαϊκότερης και της λαϊκιστικής Δεξιάς, για να εξηγούμεθα.

Ωστόσο, επειδή δεν επαρκούν τα πυρά αυτής της κατηγορίας και χρειάζεται «βαρύ πυροβολικό», επανέρχεται η φημολογία περί ανασχηματισμού, πριν από τις γιορτές ή μετά τις γιορτές (εξαρτάται από την πηγή), για να θολώσουν τα νερά. Αρχίζει και η ονοματολογία, με Άδωνι (του Αδώνιδος), Κεραμέως, η οποία από Νίκη έγινε ήττα, Δένδια να επιχειρεί θεαματική έξοδο από το ΥΠΕΞ και Κικίλια να τον στέλνουν σε άλλο πόστο. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι θα γίνει της… καραμπόλας και άρα όντως ο πρωθυπουργός βγαίνει από το κάδρο. Τώρα επί της ουσίας μην περιμένετε τίποτε το θεαματικό. Η εξουσία ασχολείται με τους εξοπλισμούς, τις προμήθειες και τα… συναφή. (Α, και τα διπλά βιβλία). Όπως πάντα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης