Είχε προγραμματίσει να μεταβεί στην Ίμβρο. Βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, μία ανάσα από τα σύνορα αλλά πολύ μακριά από την Αθήνα. Συνοδευόταν από την σύζυγό του και κομματικούς παράγοντες. Στην Ίμβρο θα συναντούσε τον Πατριάρχη και θα είχε επαφές με τον Δήμαρχο του νησιού. Η Ίμβρος εκ της Συνθήκης της Λωζάνης ανήκει εδαφικά στην Τουρκία.

Όπως και η Τένεδος. Για να μεταβεί κανείς στο νησί πρέπει να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής στην Καλλίπολη αν πέρασε από τα σύνορα στον Έβρο. Δηλαδή περνά τα σύνορα των Κήπων και στη συνέχεια από το λιμάνι του Καμπάτεπε στην χερσόνησο της Καλλίπολης επιβιβάζεται στο πλοίο για την Ίμβρο . Την θερινή περίοδο το τελευταίο δρομολόγιο από το Καμπάτεπε είναι στις 21:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία είναι ξένο κράτος. Για να διαβεί κανείς τα σύνορα χρειάζεται ταξιδιωτικά έγγραφα. Για τον κοινό έλληνα θνητό αυτό σημαίνει διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα. Για τον μη κοινό θνητό χρειάζεται διπλωματικό διαβατήριο με το οποίο είναι εφοδιασμένος και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έφερε μαζί του το απαραίτητο ταξιδιωτικό έγγραφο. Η διέλευση του από το τουρκικό φυλάκιο των Κήπων θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εμπλοκή, σε μία περίοδο όπου κάθε εμπλοκή ακόμη και στις καθημερινές σχέσεις με την τουρκική πραγματικότητα μπορεί να εξελιχθεί αιφνιδίως σε μείζον γεγονός.

Ο κ. Μητσοτάκης όταν αντελήφθη πώς η επιπολαιότητα του προσλάμβανε επικοινωνιακά διαστάσεις αποφάσισε να «διασκεδάσει» το γεγονός. Ανάρτησε μία φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα όπου τάχα μου σφιχταγκάλιαζε επιδεικτικά την σύζυγό του για να την τιμωρήσει επειδή αυτή ξέχασε το διαβατήριο του. Ερώτημα. Κανονίζεις ταξίδι στην Τουρκία και συνάντηση στην Ίμβρο με τον Πατριάρχη. Δεν υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία διευθύντρια – διευθυντής του πολιτικού γραφείου, μία γραμματεύς με πείρα και οργάνωση, ένας σμπίρος βρε αδερφέ που κανονίζει αυτά τα τυπικά ζητήματα; Η Μαρέβα έχει αναλάβει αυτές τις δουλειές;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε εμμέσως το συμβάν όταν πια η ανάρτηση του zougla.gr είχε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Για κάποιο λόγο που παραπέμπει προφανώς σε ζητήματα ψυχανάλυσης τα κεντρικά της ΝΔ δεν ανέφεραν τίποτε παρά τις επίμονες δημοσιογραφικές ενοχλήσεις. Ο δε κ. Αυγενάκης βουλευτής και μέλος της συνοδείας του αρχηγού αρνήθηκε πώς συνέβη κάτι στα σύνορα. Τόσο φοβερό ήταν να ανακοινωθεί επισήμως πώς λόγω παραλείψεως ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε το διαβατήριο του;

Μήπως κάτι μας διαφεύγει; Μήπως η μικρή αυτή και ευτυχώς χωρίς συνέπειες ιστορία καταδεικνύει μία υπέρμετρη για πολιτικό ηγέτη που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός επιπολαιότητα; Δεν βρισκόμαστε σε σχολική εκδρομή ούτε σε φοιτητική παρέα όπου κυριαρχεί και δικαίως η ανεμελιά.

Τελικά ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην Ίμβρο, προφανώς αργά το βράδυ της Δευτέρας. Συναντήθηκε με τον Πατριάρχη, συνομίλησε με τις αρχές του νησιού ,παραβρέθηκε σε θυρανοίξια , μίλησε με κατοίκους και εκπροσώπους οργανώσεων των Ιμβρίων. Φανταζόμαστε πώς είναι ενημερωμένος για τις διαδικασίες εξόδου από την Τουρκία. Πρέπει να επιδείξει στις αρχές τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Προφανώς η σύζυγός του θα έχει το νου της αυτήν την φορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης