Π.Κ.

Κατεβαίνεις με τα πόδια την Λεωφόρο Ανοίξεως με κατεύθυνση την Εκάλη. Βρίσκεσαι σε μία πυκνοφυτεμένη περιοχή. Λογικά θα νόμιζες πώς βρίσκεσαι στον παράδεισο. Ο από κάτω δρόμος η οδός Ρόδων είναι σκαμμένη και κλειστή στην κυκλοφορία λόγω έργου κοινής ωφελείας (κεντρικός αγωγός αποχέτευσης) από τον Ιούλιο. Σε λίγο η Λεωφόρος Ανοίξεως διασταυρώνεται με την Μυρτιάς. Αριστερά οι δύο κάδοι. Ένας λοφίσκος από σκουπίδια παντός είδους. Βρώμα που παρασύρεται από τον άνεμο και εισχωρεί παντού. Πλαστικά μέσα στο δασάκι, πλαστικά στα ρείθρα, πλαστικά και βρωμιές ανάμεσα από τους θάμνους. Τίγκα οι κάδοι για πολλές ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 50 μέτρα από τους κάδους μία ντάνα με σακούλες γεμάτες μπάζα. Λίγο παρακάτω ένας λόφος από κλαδιά που έκοψε κάποια υπηρεσία της ΔΕΗ ή κάτι τέτοιο (ιδιώτης πάντως το έκανε) και δεν ειδοποίησε κανέναν για να τα μαζέψει. Στα εκατό μέτρα άλλος ένας λοφίσκος από μπάζα αυτή τη φορά του έργου κοινής ωφελείας που βρίσκεται εκεί μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα παραπάνω μέσα σε 200 μέτρα επί της Μυρτιάς. Άνθρωποι ζουν εκεί, δημότες, φορολογούμενοι, ψηφοφόροι, πολίτες όχι ζώα.

Προχωρείς στη Λεωφόρο Ανοίξεως και φθάνεις στη ΔΕΗ, στρίβεις αριστερά στο δάσος και παίρνεις την άσφαλτο. Στα 50 μέτρα, μέσα σε μία λόχμη μία μικρή χωματερή, μέσα στα πεύκα. Απαράδεκτο, αντιαισθητικό, δράμα.

Τι νομίζει ο Δήμος Διονύσου; Πώς έχει να κάνει με χαχόλους; Οφείλει στους δημότες που καταβάλουν τα τέλη. Ο Δήμος τους χρωστά υπηρεσίες. Ποιοί νομίζουν πώς είναι οι δημοτικοί άρχοντες; Ζουν στο απυρόβλητο; Δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν; Αυτή η ανάρτηση είναι απλά μία προειδοποίηση. Αν ο Δήμος εξακολουθήσει να διατηρεί την καθαριότητα στα άθλια επίπεδα που βρίσκεται σήμερα, το κράξιμο θα γενικευτεί. Ο Δήμος Διονύσου δεν θα καταστεί η χωματερή της Αττικής επειδή έτσι γουστάρει η δημοτική αρχή για να εξηγούμεθα.

Η προειδοποίηση δεν τελειώνει εδώ και απευθύνεται και στους δημότες. Ορισμένοι από αυτούς ρυπαίνουν συστηματικά αφήνοντας τα σκουπίδια τους δίπλα και πέρα από τους γεμάτους κάδους. Δεν το κάνουν μπροστά από το σπίτι τους. Μεταφέρουν τα απορρίμματα τους μακριά σε άλλες γειτονιές. Εκεί ρυπαίνουν με την ησυχία τους. Εφεξής θα δημοσιεύονται φωτογραφίες με τον αριθμό πινακίδα των τετρακίνητων θηρίων τους. Θα γελάσουμε πολύ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης