ΠΚ

Αν δεν ντρέπονται ο δήμαρχος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, αν δεν ντρέπονται οι πολίτες οι οποίοι στοιβάζουν τα σκουπίδια τους μπροστά από τις κατοικίες συνανθρώπων και συμπολιτών τους καθιστώντας τη γειτονιά χωματερή, αν δεν ντρέπεται η κοινοτική οντότητα Άνοιξης, διότι σε αυτή εντοπίζονται αυτές οι αθλιότητες, τότε ποιος θα έπρεπε να ντρέπεται;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη συμβολή της οδού Μυρτιάς με τη Λεωφόρο Ανοίξεως. Το θέαμα αυτό το αντικρίζουν οι πολίτες -που πληρώνουν τα τέλη και χρηματοδοτούν τον δήμο, ενώ με τους φόρους τους συνδράμουν στην καταβολή των μισθών των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης- σε όλους τους δρόμους και τα δρομάκια της Άνοιξης, κυρίως στον οικισμό Αγίων Θεοδώρων, που, ως φαίνεται, για κάποιους λόγους είναι το αυτοδιοικητικό αποπαίδι αυτής της δημοτικής ενότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το θέμα, καθώς και με το έργο για κλάματα που αφορά τον αγωγό λυμάτων, ο οποίος, αν και δεν λειτουργεί (ΠΡΟΦΑΝΩΣ) και επισκευάζεται διαρκώς από τον εργολάβο, ο οποίος (ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ) δεν έχει ιδέα από το πώς διανοίγεται ένας αγωγός, θα ασχοληθούμε, λοιπόν, μία άλλη φορά. Πρόκειται για αίσχος και ντροπή.

Η οδός Ρόδων έχει καταντήσει ένα βρομερό και σιχαμερό αμαξοστάσιο του εργολάβου, όπου είναι πλέον σταθμευμένα τα οχήματά του για βαριές χωματουργικές εργασίες σε μόνιμη βάση.

Δείτε τις φωτογραφίες με τα βαρέως τύπου μηχανήματα:

Μάλιστα ο εργολάβος έχει παρατήσει και βαρέλι από πετρέλαιο κίνησης ή λάδια στη γωνία της Αγίων Θεοδώρων και Μυρτιάς ωσάν ο τόπος να είναι το δικό του το χωράφι.

Δείτε τη φωτογραφία:


.

Αυτή τη φορά και πάλι θα ασχοληθούμε με τα σκουπίδια στους δρόμους, τις γωνίες, στα ξέφωτα και μέσα στο δάσος. Χωρίς αιδώ πολίτες μεταφέρουν τα σκουπίδια τους και λόγω ατιμωρησίας τα απιθώνουν όπου βρουν. Βάρβαροι, απολίτιστοι ψηφοφόροι με τα τζιπ και τις κουρσάρες τους δεν δίνουν δυάρα για τους συμπολίτες τους αρκεί να ξεφορτωθούν τα μπάζα τους. Όμως ο αέρας και το νερό παρασύρουν τα πλαστικά, τις σακούλες και τις συσκευασίες και τις μεταφέρουν στους δασικούς χώρους, στις αυλές και στα σπίτια των κατοίκων. Αθλιότητα, βαρβαρότητα, βρομιά.

Ας στείλει ο δήμαρχος ένα τσιράκι του να κάνει μία βόλτα με τα πόδια. Θα έχει μία πλήρη εικόνα της κατάστασης. Επί της οδού Παρθένων φερειπείν, από την αρχή της, απέναντι από τη ΔΕΗ επί της Λεωφόρου Ανοίξεως μέχρι το σημείο που τέμνει (στην προέκτασή της) την Μυρτιάς. (Δείτε φωτογραφίες από τη μίνι χωματερή στο ξέφωτο της Παρθένων και από τον ογκώδη σκουπιδότοπο στη συμβολή με τη Μυρτιάς).

Παρακάτω, στη μικρή ημικυκλική πλατεία, στην αριστερή πλευρά της Λεωφόρου Μαραθώνος όπως κατευθυνόμαστε από τη Δροσιά προς την Άνοιξη και μόλις 100 μέτρα από τη Λεωφόρο Ανοίξεως, ο πολίτης αντικρίζει άλλη μία αθλιότητα. Ντάνα τα σκουπίδια με μπάζα, χαλασμένες συσκευές και άχρηστα υλικά. 

Το ζήτημα είναι ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτή την πλατεία είναι γεμάτοι σκουπίδια, κυρίως πλαστικά, κατά μήκος των ρείθρων. Μία εικόνα τριτοκοσμική. Μία εικόνα που δεν αξίζει σε κανέναν πολίτη αυτής της χώρας. Και όμως. Είναι κάποιοι πολίτες αυτού του τόπου που βασιζόμενοι στην αδιαφορία των δημοτικών αρχών και το καθεστώς ατιμωρησίας επιβάλλουν με το ζόρι τη βαρβαρότητα και το έλλειμμα πολιτισμού τους σε όλους τους άλλους.

Ας στείλει, λοιπόν, ο δήμαρχος έναν συνεργάτη του να καταγράψει τα καταγγελλόμενα… Μέχρι τότε ας κάνει και τον κόπο να στείλει ένα φορτηγό με μία αρπάγη για να καθαρίσει τις ντάνες από τα σκουπίδια. Ξέρετε, κύριε δήμαρχε. Έφτασε το καλοκαίρι, ο κόσμος είναι έξω, κάνει βόλτες, τα παιδιά παίζουν. Σκεφτείτε την επικινδυνότητα της κατάστασης. Αναλογιστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί σε ντάνες σκουπιδιών μέσα στο λιοπύρι με εκατοντάδες σπασμένα γυαλιά μέσα στον πευκώνα. Απλώς σκεφτείτε! Αν μπορείτε!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης