Στα «πέτρινα» χρόνια των Μνημονίων, δυσκολεύεται ακόμη κι ο Αη Βασίλης να διαβεί τα ψηλά βουνά της Ηπείρου, με τη μορφή του Περιφερειάρχη και να μοιράσει αφειδώς ως δώρα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά ή τα κρατικά ταμεία. Ταμεία. Κι όταν η «πίτα» μικραίνει, αρχίζει η «φαγωμάρα» και τα στόματα ανοίγουν…

Κάπως έτσι λοιπόν, φαίνεται ότι συνέβη στην πολύπαθη και ξεχασμένη (τουλάχιστον για την πρωτεύουσα) Περιφέρεια της Ηπείρου, στην οποία, όπως φαίνεται, το μοίρασμα της «πίτας» κάποιους ευνόησε αλλά πολλούς αδίκησε.. Τότε, όμως ξεκίνησαν τα δύσκολα κι ο Αη Βασίλης δεν άργησε να φανεί πως μάλλον ήταν …γυμνός!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και μας χωρίζουν σχεδόν δύο χρόνια από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το «άρωμα» τους άρχισε ήδη να διαπερνά την Ήπειρο. Ο μέχρι και πρόσφατα, θεωρούμενος ως αδιαφιλονίκητος «ισχυρός άντρας» της Ηπείρου, ο νυν Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, Βλάχος στην καταγωγή, όπως αρέσκεται ο ίδιος να λέει, φαίνεται ότι βρίσκεται σε …αναμμένα κάρβουνα. Ο Περιφερειάρχης ο οποίος είχε καταφέρει να’ χει τον απόλυτο έλεγχο στο ηπειρώτικο… κοπάδι, όπως αποκαλούσε ο ίδιος, σύμφωνα με δήμαρχο της περιοχής, τους ψηφοφόρους, τον τελευταίο καιρό ανησυχεί και φοβάται για την τύχη του.

Αιτία, για πολλούς ήταν η ευκολία με την οποία ο κ. Καχριμάνης άλλαξε στο παρελθόν «στρατόπεδα» εντός της ΝΔ. Αρχικά, δήλωνε άνθρωπος του Καραμανλή, συντάχθηκε όμως με τον Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, οπότε έχασε τον Καραμανλή και δεν κέρδισε ποτέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είναι όμως και λίγοι οι νεοδημοκράτες που δυσαρεστήθηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 διότι ακολουθώντας το σχέδιο Παπαμιμίκου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο μοίρασμα Περιφερειών και Δήμων, ο κ. Καχριμάνης «έριξε» δεξιούς δημάρχους και στήριξε Πασόκους για να καταφέρει να εκλεγεί ο ίδιος Περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή. Κι αυτό δεν το ξεχνάνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πολλά χρόνια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκεται σε θέσεις τοπικής εξουσίας (Δήμαρχος, Νομάρχης, Περιφερειάρχης) έχουν δώσει στον κ. Καχριμάνη έναν … αέρα που οι «κακές γλώσσες» χαρακτηρίζουν αλαζονικό και αυταρχικό.

Όταν μάλιστα στη δημόσια ζωή της Περιφέρειας Ηπείρου, εμφανίστηκαν πριν από λίγους μήνες άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και γνωστός επικοινωνιολόγος από την Αθήνα, με πολλά χρόνια καριέρας στην Αμερική, ο οποίος κατάγεται από την Ήπειρο, το «κλίμα» άρχισε να αλλάζει.

Δήμαρχοι της περιοχής που έβλεπαν όλο αυτό το διάστημα να μένουν ουσιαστικά αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε κονδύλια, βγήκαν πρόσφατα και κατήγγειλαν δημόσια τον Περιφερειάρχη πως δεν μοιράζει δίκαια τους πόρους της αυτοδιοίκησης, υπονοώντας πως εξυπηρετεί μόνον «δικούς του». Λέγεται μάλιστα πως αν για ένα έργο κάποιος δήμαρχος δεν συμμορφώνεται πλήρως με τις εντολές του, τότε τον παρακάμπτει τελείως και πάει στους Προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων, στους γνωστούς από το παρελθόν ως κοινοτάρχες, για να το κάνει, με το «έτσι θέλω».

Εκείνο όμως που έκανε κυριολεκτικά τον κ. Καχριμάνη να χάσει… τον ύπνο του ήταν οι πληροφορίες που έφτασαν στ’ αυτιά του πως στο νέο εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση θα προβλέπεται η ύπαρξη ξεχωριστών ψηφοδελτίων για την εκλογή Περιφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων. Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές με το νέο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ που αναμένεται στις αρχές της χρόνιας, τότε το μέλλον εκτιμάται ιδιαίτερα ενδιαφέρον….

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης