«Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια, Ζητά αυτό που θέλει και δεν κάνει πίσω. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο». Με αυτά τα λόγια μιλά σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής o Γιώργος Βαρουφάκης για τον γιο του Γιάνη.

Ο 90χρονος κ. Βαρουφάκης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Χαλυβουργικής και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, και στον απόηχο των φημών για «πάγωμα» του Γιάνη Βαρουφάκη, λέει ότι ο γιος του είναι διαφορετικός  από τους προηγούμενους υπουργούς, ασυνήθιστος για τους Ευρωπαίους κι αγωνιστής, για αυτό και τον «χτυπούν», ενώ είναι εκείνος που άνοιξε τις πόρτες στον Αλέξη Τσίπρα για τις επαφές του με τους ηγέτες του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον πρεσβύτερο κ. Βαρουφάκη, ο υπουργός Οικονομικών είναι αυτός που έκανε περήφανο τον ελληνικό λαό.

Ο γιος σας, κ. Βαρουφάκη, αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται στην πιο επίκαιρη και συνάμα πιο δύσκολη πολιτική θέση.Του άξιζε πιστεύετε η θέση αυτή;

-«Φυσικά και του αξίζει η θέση στην οποία είναι. Μιλά ως Έλληνας και όχι ως κόμμα. Μπορεί να βγήκε με κόμμα, αλλά όταν μιλά, μιλά ως Έλληνας. Όμως είναι σκληρή η πορεία που έχει ακολουθήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός τού έχει φερθεί καλά ή με την επιλογή Τσακαλώτου, τού τράβηξε το χαλί;

-«Κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι άνοιξε τον κύκλο και έβαλε κι άλλους. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη. Ο γιος μου είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι τίμιος και αυτό που λέει, αυτό και κάνει. Παλεύει πολύ για τον σκοπό του. Αυτός ήταν που έδινε πάντοτε γραμμή στον πρωθυπουργό, και για αυτό εκείνος τον αγαπά πολύ.

Νομίζω γνωρίστηκαν, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, όταν κάποτε ο Τσίπρας  πήγε στην Αμερική, για να συναντηθεί με προσωπικότητες. Τότε ο Γιάνης δίδασκε στο Όστιν, και ήταν εκείνος που είχε καλέσει τον σημερινό πρωθυπουργό, για να τον φέρει σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Ο γιος μου είχε πολλές επαφές με σπουδαία πρόσωπα των ΗΠΑ, ακόμη και τώρα με τον ίδιο τον Μπάρακ Ομπάμα.

Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου και φυσικά δεν θέλει να τον αδειάσει. Κοιτάξτε, πρωθυπουργός είναι και θα μπορούσε να διώξει τον Γιάνη, αντί να προσθέσει έναν ακόμη, τον Τσακαλώτο, στην ομάδα, κι όμως δεν το έκανε. Εάν δεν του κάνει η δουλειά του, κι όπως λένε φέρεται άσχημα, δεν θα μπορούσε να τον διώξει; Σε ρωτώ. Πρωθυπουργός είναι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης