Με μια τροπολογία ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας προσπαθεί να… γλυκάνει τους εργαζομένους της βιομηχανίας ζάχαρης στέλνοντας κάποιους στη σύνταξη κι άλλους σε… άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε πως για να συνεχιστεί η λειτουργία της βιομηχανίας θα πρέπει 100 και πλέον εργαζόμενοι που μπορούν να συμπληρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα να αποχωρήσουν, ενώ άλλοι 100 να μετατεθούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Με αυτά που λέτε ποιο είναι το μέλλον του Έλληνα τευτλοπαραγωγού;» αντέτεινε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Τζελέπης, ο οποίος όμως διευκρίνισε ότι το κόμμα του ψηφίζει την τροπολογία για να μη μείνουν ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι.
«Βάζετε ταφόπλακα στην ελληνική βιομηχανία ζάχαρης, τέρμα νέκρα για τους εργαζόμενους και μετά λέτε γιατί βγάζουν οι αγρότες τα τρακτέρ στους δρόμους» ανέφερε η Διαμάντω Μανωλάκου από το Κομμουνιστικό Κόμμα, διευκρινίζοντας και εκείνη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα ψηφίσει την τροπολογία για να μη μείνουν απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι μπροστά στο φάσμα στης ανεργίας.

«Μόνο έτσι μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης, αφού τα χρέη της το 2014, τότε που οι τιμές ήταν υψηλές και μπορούσε να είχε κέρδη, ήταν 210 εκατ. ευρώ. Έγιναν προσπάθειες, αλλά δεν απέδωσαν και τώρα απαιτείται ριζική λύση» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης