ΠΚ

Τη βεβαιότητα ότι «το παιχνίδι είναι ανοικτό κι ο ΣΥΡΙΖΑ “θα το γυρίσει” όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές», εκφράζει σε συνέντευξή- ποταμό  στο Omegapress.gr  ο βουλευτής Α΄ Αθήνας και Τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης. Ως εκ τούτου, τονίζει ο Ν. Φίλης, «την Αριστερά, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να απασχολεί το είδος, το πρόγραμμα, οι προτεραιότητες, το ύφος και το ήθος της νέας προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το κόμμα του  πρέπει να είναι έτοιμο για τις εκλογές «που θα υποχρεωθεί να προκηρύξει ο Μητσοτάκης λόγω των αδιεξόδων του και της λαϊκής δυσαρέσκειας». Tαυτόχρονα, ο Ν. Φίλης στέλνει και ένα μήνυμα συσπείρωσης του κόσμου της Αριστεράς τονίζοντας ότι «για μένα ,το κύριο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει (να απαιτήσει θα έλεγα) από τον κόσμο της αποχής και της απογοήτευσης «με όλους και με όλα» να επανακάμψουν στην κάλπη της Αριστεράς», ενώ υπερασπίζεται σθεναρά την Αριστερή ταυτότητα του κόμματός του. 

Διαβάζουμε λοιπόν : 

Ουσιώδης και τολμηρός είναι ο Ν. Φίλης και όσον αφορά την κομματική ζωή, την πολυσυζητημένη διεύρυνση και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.  Αναφέρει ότι δεν έγινε αυτοκριτική για πτυχές της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, .Σημειώνει ότι «η ιδέα ότι ένα κόμμα πρέπει να συστέλλει ή να διαστέλλει την ιστορικά διαμορφωμένη ταυτότητά του, ανάλογα με το εύρος της κάθε φορά εκλογικής του δύναμης είναι βαθιά αντιιστορική και λαθεμένη».  Υπογραμμίζει ακόμη ότι «με αυτές τις δύο προϋποθέσεις, συντριπτικά ποσοστά στη νεολαία και αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναλώνεται σε «μεταγραφές» παραγόντων. Αντί μιας τέτοιας μίζερης και τελικά “μικρής” και αναποτελεσματικής διεύρυνσης απαιτείται ένα μεγάλο άνοιγμα, μια μεγάλη διεύρυνση προς τις ζωντανές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της αλλαγής και της ανατροπής σε κάθε κοινωνικό χώρο. Με απλωμένο χέρι για συνεργασίες και προωθητικούς συμβιβασμούς για να ανθίσει και να δώσει καρπούς στο δύσκολο και απαιτητικό έδαφος της απλής αναλογικής η πρότασή μας για κυβέρνηση του προοδευτικού χώρου με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Ν. Φίλης  συνιστά, «όχι άλλα λάθη και θολές ιδεολογικές περιπλανήσεις στα άγονα νερά της «κεντροποίησης» που απογοητεύουν και μπορεί να αποδιώξουν δοκιμασμένα στελέχη μας και αριστερούς πολίτες».

Εκ των πραγμάτων λοιπόν προβλέπονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης