ΠΚ

«Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο, αν και δεν μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα, που είναι σχεδόν κρυμμένη σε ένα δωματιάκι, αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα ολίγα ανέφερε η κ. Χαριστάκη, συνοδός ομάδας μαθητών λυκείου από την Κρήτη, η οποία επισκέφθηκε το Βρετανικό Μουσείο. Τα παιδιά κάθισαν στο δάπεδο μπροστά από το κλεμμένο άγαλμα της Καρυάτιδας, ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία και τραγούδησαν το «Τζιβαέρι». Έτσι σιγανά και ταπεινά, όπως αρμόζει στην κλασική ομορφιά.

Μάθημα πολιτισμού από εφήβους στην καρδιά της αλαζονικής Αγγλίας. Μάθημα ήθους στη χώρα του Habeas Corpus. Μάθημα ιστορίας για όσους επιμένουν να εκλαμβάνουν την κλοπή ως μέσον απόκτησης πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, οι μαθητές κάθονται μπροστά από το άγαλμα και τραγουδούν, ενώ στη συνέχεια το κομμάτι ακούγεται και από επίσημη ηχογράφηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης