ΠΚ

Ένας ανταποκριτής ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν 4 οβιδοβόλα οχήματα του αυτοκινούμενου πυροβολικού από την Αδριανούπολη (Έβρος) στα σύνορα της Τουρκίας με τον θύλακα Ιντλίμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο τηλεοπτικός σταθμός που μετέδωσε την είδηση όσο και πολλά ελληνικά ΜΜΕ ανακύκλωσαν το γεγονός με τις εξής δύο εκδοχές:

Α) Η Τουρκία μεταφέρει στρατιωτικές μονάδες από τον Έβρο στη Συρία.

Β) Η Τουρκία μεταφέρει στρατό από τον Έβρο στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανταποκριτής έκανε άριστα τη δουλειά του. Οι διαχειριστές της είδησης στην Αθήνα μπερδεύτηκαν μεταξύ πραγματικότητας και εθνικών φαντασιώσεων. Δεν έμαθαν, ούτε και θα μάθουν ποτέ να μεταδίδουν επακριβώς αυτό που συμβαίνει χωρίς σάλτσες και ιδεοληπτικές παρεμβάσεις. Ήταν τέτοια η επιπολαιότητά τους που μετέδωσαν επί λέξει ό,τι είπε ο άμοιρος ο ανταποκριτής ο οποίος στο ρεπορτάζ του είχε συμπεριλάβει μία σειρά από ειδήσεις που καμία σχέση δεν είχαν με τα οβιδοβόλα, όπως, επί παραδείγματι, ότι η Τουρκία θα κατασκευάσει κορβέτες τις οποίες θα αγοράσει το Πακιστάν.

Αχταρμάς, άγνοια και υπερβολή. Μαζέψτε τους. Ο τουρκικός στρατός παραμένει στις θέσεις του στον Έβρο, η τουρκική αεροπορία συνεχίζει να παρενοχλεί καθημερινά και το τουρκικό ναυτικό παίζει «κρυφτούλι» με το δικό μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης