ΠΚ

Ο Ταγίπ Ερντογάν  διέβη τον Ρουβίκωνα και προκαλεί την «Χριστιανική Λέσχη», όπως αρέσκεται να αποκαλεί την Ευρώπη, συγκροτώντας εξ αντιδράσεως  με τις επιλογές του ένα διεθνές μέτωπο αντιτουρκισμού στην χριστιανική δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αγία Σοφία δεν είναι ένας απλός χώρος λατρείας. Ήταν το σύμβολο της κυριαρχίας της Ανατολικής Αυτοκρατορίας των Ρωμαίων όπως την οραματίστηκε και την επέβαλε στον τότε παγκόσμιο χάρτη ο Ιουστινιανός. Η Αγία Σοφία ήταν ο κοινός Καθεδρικός Ναός των απανταχού Χριστιανών στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ή την Βασιλεύουσα καλύτερα ,έως το 1054 και το Σχίσμα. Κανείς δεν ξεχνά αυτήν την λεπτομέρεια. Μόνον ο Ταγίπ Ερτντογάν με την αμετροέπεια που προκαλεί η μεγαλομανία του απώλεσε την ιστορική μνήμη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με την απροκάλυπτα επιθετική του ενέργεια συσπείρωσε αμέσως όλες τις εθνικιστικές, ξενοφοβικές, αντι-ισλαμικές και αντι-τουρκικές δυνάμεις της Ευρώπης. Από τον πυρήνα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έως τους ακροδεξιούς στην Γερμανία την Ιταλία και την Γαλλία. Συσπείρωσε επίσης τις δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης που μάχονται το καθεστώς Ερντογάν για την συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Κατάφερε δηλαδή να συγκροτήσει απέναντι του ένα συμπαγές και αδιάλλακτο μέτωπο.

Σίγουρα θα αποκομίσει εκλογικά κέρδη στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αναμφισβήτητα ικανοποίησε τους Ισλαμιστές και τους Τούρκους Εθνικιστές καθώς και τους παραδοσιακούς ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους. Αυτό είναι το μέτωπο που κυβερνά την Τουρκία. Δεν αρκεί για να διασφαλίσει την πολιτική μακροημέρευση του Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αγία Σοφία στάθηκε αγέρωχη τόσους αιώνες αποκρούοντας βαρβάρους. Υπέστη τα πάντα αλλά διατήρησε με την αγέρωχη κοψιά της το δικαίωμα να εκφράζει την διαχρονική απάντηση της στην αγραμματοσύνη, την βαρβαρότητα, την αλαζονεία και την απληστία.  Ούτε καν ο Εγκέλαδος αλλά ούτε και οι κατακτητές την γονάτισαν. Τους γονάτισε . Για τον λόγο αυτό μετά από τόσους αιώνες ακόμη και σήμερα επιδιώκουν να την ταπεινώσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης