ΠΚ

Εντελώς απροσδόκητα και χωρίς να έχει προκληθεί ο Καγκελάριος της Γερμανίας εξέδωσε μία ανακοίνωση που προβληματίζει τα μέγιστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βασίλισσα ενσάρκωνε το καλύτερο της κοινής μας ευρωπαϊκής κληρονομίας» είπε ο επικεφαλής της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και καγκελάριος.

Αλήθεια πόθεν προκύπτει, πώς ο βρετανικός θρόνος ενσάρκωσε όλα αυτά τα χρόνια το κοινό μας ευρωπαϊκό όραμα, την κοινή μας κληρονομιά και άρα και τους κοινούς μας στόχους.

Ουδείς εκ της βασιλικής οικογένειας, πόσο δε μάλλον η ίδια η βασίλισσα, δεν είπαν ούτε κουβέντα κατά την διάρκεια των πολιτικών διαδικασιών που οδήγησαν στο BREXIT. Ούτε καν εμμέσως. Ούτε καν πλαγίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πότε η βασιλική οικογένεια και η ίδια η βασίλισσα τοποθετήθηκαν με προοδευτικό και δημοκρατικό τρόπο έναντι του ιρλανδικού ζητήματος. Πότε ο θρόνος επιχειρηματολόγησε για τα δικαιώματα της Σκωτίας.

Μήπως η Σκωτία δεν είναι ευρωπαϊκό κομμάτι αυτής της ηπείρου; Μήπως η Ιρλανδία ανήκει σε άλλη ήπειρο;

Παρακολούθησε ο κ. Σόλτς άραγε την ιστορική πορείας της εκλιπούσης βασιλίσσης σε ζητήματα όπως το Κυπριακό ή στην υπόθεση του Σουέζ; Ανίχνευσε άραγε τις θέσεις, τις τοποθετήσεις και τους χειρισμούς του θρόνου σε αυτά τα ζητήματα;

Πόθεν λοιπόν προκύπτει η κοινή μας ευρωπαϊκή συνείδηση; Και κάτι ακόμη. Για ποιόν λόγο ο Γερμανός καγκελάριος εμφανίζεται ως τόσο άριστος οσφυοκάμπτης έναντι των Βρετανών; Τι επιδιώκει; Τι παριστάνει;

Διαβάστε όλη την δήλωση του:

Η Γερμανία πενθεί μαζί με τη Βρετανία τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η αίσθηση καθήκοντος της οποίας ήταν «μνημειώδης» και η οποία βοήθησε τη συμφιλίωση Γερμανίας – Βρετανίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Η βασίλισσα ενσάρκωνε το καλύτερο της κοινής μας ευρωπαϊκής κληρονομίας, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», πρόσθεσε ο Σολτς σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Απέστειλα τα συλλυπητήριά μας στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Λιζ Τρας. Η Γερμανία πενθεί για τη Βρετανίδα βασίλισσα Ελισάβετ. Ευχόμαστε στον διάδοχό του Κάρολο Γ’ δύναμη, ικανότητα και την απαραίτητη τύχη στα νέα του καθήκοντα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης