ΠΚ

Διαβάζω πως ο Λουκασένκο από το Μινσκ, ο φερόμενος ηγέτης της Λευκορωσίας, απαγόρευσε την κυκλοφορία του μυθιστορήματος του Τζώρτζ Όργουελ «1984».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίεργο διότι η γνωστή σε όλους μας κυρία Ζαχάροβα, η φωνή και η ματιά του Πούτιν, μόλις είχε δηλώσει πώς ο Όργουελ δεν είχε γράψει το μυθιστόρημα για την Σοβιετική Ένωση. Προς τι λοιπόν αυτή η σπουδή εκ μέρους του καθεστώτος της Λευκορωσίας; Προφανώς ο κύριος Λουκασένκο δεν έχει διαβάσει την «Φάρμα των Ζώων» του ιδίου συγγραφέα στην οποία προφανώς καταγράφονται και περιγράφονται  όλες οι γνωστές πολιτικές «ευρεσιτεχνίες» των ολοκληρωτικών καθεστώτων ανεξαρτήτως γεωγραφικών συντεταγμένων. Η κυρία Ζαχάροβα για κάποιον λόγο δεν αναφέρθηκε ποτέ σε αυτό το μυθιστόρημα. Δεν θα το έχει διαβάσει. Μπορεί και να το διάβασε αλλά να μην το κατάλαβε.

Στο Μινσκ τώρα συνελήφθη και ο εκδότης του «1984». Καθαρές δουλειές με σταλινική υπογραφή. Λες και γυρίσαμε πίσω στις ημέρες του 1936 στις σκοτεινές και παγωμένες νύκτες της Μόσχας. Όχι αυτές του γνωστού άσματος. Τις άλλες  εννοώ , με την υπογραφή του Μπέρια, του αφεντικού της KGB.

Οι κακές γλώσσες στην Αγία Πετρούπολη λένε πώς όταν ήταν μικρός ο Βλαδίμηρος ήθελε να του μοιάσει.  Να ήταν ο μόνος…..!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης