ΠΚ

Έξαλλο, λένε οι εν Πειραιεί παρατρεχάμενοι, είναι το αφεντικό με το εξώφυλλο του «BHMAgazino» όπου ο Μητσοτάκης ως Μακρυγιάννης και ο Μακρόν ως Καποδίστριας με την «εθνική» Γιάννα μας, νισάφι πια, σε πόζα Μπουμπουλίνας και με τους Τζόνσον, Πούτιν και δεν συμμαζεύεται συμμετέχουν στη σατιρική προφανώς σύνθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντώνης Καρακούσης είναι έμπειρος. Έχει «βαρύ παρελθόν» στους διαδρόμους της εξουσίας. Δεν του «ξέφυγε» δηλαδή η «προβοκάτσια». Ήταν συνειδητή και επιμελώς σχεδιασμένη επιλογή.

Το εξώφυλλο θα ήταν ένας συνολικός σαρκασμός της κυβερνητικής και ευρωπαϊκής ελίτ. Παρατηρήστε το πρόσωπο της Γιάννας. Ευτελίζει με αυτή την γκριμάτσα την Μπουμπουλίνα. Ο πρωθυπουργός ως οπλαρχηγός εξευτελίζει κάθε έννοια αναφοράς στους ήρωες του ΄21. Ο Μακρόν και ο Πούτιν παρέα με τον Τζόνσον μοιάζουν περισσότερο με θεατρίνους περιοδεύοντος μπουλουκιού στην ελληνική επαρχία του Μεσοπολέμου.

Ποιο είναι το μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει ο «ποιητής», δηλαδή ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνης Καρακούσης; Πως η σημερινή ευρωπαϊκή ελίτ σε συνδυασμό με το σημερινό Μαξίμου και την εθνική νομενκλατούρα είναι για τα μπάζα; Μήπως αυτό το μήνυμα έκανε έξαλλο τον κουμπάρο και οικογενειακό φίλο της Αγίας Οικογενείας των Χανίων, τον Βαγγέλη Μαρινάκη;  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι μας «λέει» αυτό το εξώφυλλο; Το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο Μητσοτάκης τον εαυτό του. Ως οπλαρχηγό του Έθνους δηλαδή. Ως εθνικό καθοδηγητή, ως εθνικό κεφάλαιο, ως εθνική καβάτζα. Αυτή η ψυχαναλυτική προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία συνιστά διεισδυτική κριτική για τον τρόπο συμπεριφοράς του Μαξίμου συνολικά (από τον πρωθυπουργό έως τον ανιψιό), είναι που ενοχλεί τον Μαρινάκη και το σύστημα διακυβέρνησης που έχει στήσει το «επιτελικό κράτος». Κουραφέξαλα δηλαδή.

Αν είναι αυτό το μήνυμα του εξώφυλλου που καταργήθηκε επί του πιεστηρίου, τότε όντως στην ALTEREGO στήνεται ένας ιστός αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη και όλα αυτά πίσω από την ογκώδη πλάτη του εκδότη. Διότι, επαναλαμβάνω, ο Καρακούσης δεν είναι κανένα «παιδάκι» της πιάτσας που του «ξεφεύγουν» τέτοιες κραυγαλέες «λεπτομέρειες». Γκέγκε;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης