Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά την κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Novartis, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης αποκάλεσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας «κότα λειράτη».

«Είσαι κότα και δεν απαντάς» είπε ο κ. Κυρανάκης στον κ. Πολάκη με αποτέλεσμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει εκνευρισμένος. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Κυρανάκης περνώντας μπροστά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε σπρώξιμο από τον Γ. Γκιόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κυρανάκης ήταν προκλητικός αποκαλώντας «κότες» όσους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονταν στα έδρανα με τον κ. Γκιόλα να αντιδρά σπρώχνοντάς τον και ζητώντας του να φύγει από το σημείο. Ενώ, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, την ώρα που ρώταγε ο Κ. Κυρανάκης, ο Παύλος Πολάκης νευρίασε και τον είπε «προβοκάτορα».

Σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ του zougla.gr ο διάλογος είχε ως εξής:

Κυρανάκης: «Ακούω όλους τους Συριζαίους να επικαλούνται την Ντόρα;Τι έγινε; Κρύβεστε όλοι πίσω από τα φουστάνια της Ντόρας; Δεν μπορείτε να έρθετε να μου τα πείτε μόνοι σας;». Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τη τη ΝΔ την ώρα που ρώταγε ο κ. Κυρανάκης ο κ. Πολάκης τσαντίστηκε, τον είπε προβοκάτορα και ο κ. Κυρανάκης με τη σειρά του τον αποκάλεσε κότα λειράτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα επίσης με διαρροή από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κυρανάκης δεν κινήθηκε προς τους Συριζαίους. Τους έβρισε, έκανε να φύγει και σηκώθηκε ο κ. Γκιόλας έτρεξε προς το μέρος του και τον έσπρωξε σαν να τον διώχνει.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ όταν επέστρεψαν τα μέλη της προανακριτικής στην αίθουσα ο κ. Γκιόλας ζήτησε συγνώμη. 

Η εξήγηση του Παύλου Πολάκη

Αργότερα σε μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Πολάκης έδωσε τη δική του εξήγηση για το επεισόδιο στη Βουλή.

Διαβάστε όσα αναφέρει:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης