Σε σταυρόλεξο για δυνατούς κομματικούς λύτες φαίνεται πως εξελίσσεται η 3η συνδιάσκεψη των ειδικών κομματικών οργανώσεων που προγραμματίζεται στο Μέτσοβο στις 14-15 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τη γραμματεία στην οποία κατέληξε ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης, μετά το φιάσκο με τη χρήση της ταυτότητας του στις εκλογές της ΔΑΚΕ, οπότε και υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όταν ο κουρνιαχτός έκατσε, ο πρόεδρος της ΝΔ «διέσωσε» τον στενό του συνεργάτη αναθέτοντας του το εν λόγω πόστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτοτε ο κ. Σπανάκης πυκνώνει τις επαφές του και οργανώνει συνδιασκέψεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η 3η διάσκεψη ΕΚΟ προγραμματίσθηκε για το Μέτσοβο έχοντας ως θέμα «Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στην πρώτη γραμμή για την έξοδο από την κρίση. Ο ρόλος των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων».

Την έναρξη των εργασιών θα χαιρετήσουν οι βουλευτές Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, Άρτας Γιώργος Στύλιος και Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας καθώς και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η εν λόγω συγκέντρωση θα έχει και χαρακτήρα «προσκυνήματος» για τα γαλάζια στελέχη στον τόπο καταγωγής του Ευάγγελου Αβέρωφ. Δεν θα έχει όμως μόνο αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εκδήλωση αυτή εκλαμβάνεται ως μια «επίθεση φιλίας» από τον Βασίλη Σπανάκη προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Σπανάκης προσδοκά πολλά από τις ψήφους των ετεροδημοτών στη Β΄Αθήνας και όπως φαίνεται ο αριθμός των Ηπειρωτών δεν τον αφήνει αδιάφορο. Από την άλλη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δείχνει εγκλωβισμένος από το εν λόγω πολιτικό φλερτ. Από τη μία θέλει να δημιουργήσει έναν δίαυλο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ουδέτερος απέναντί του- ενόψει κομματικού χρίσματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αλλά δεν θέλει να το κάνει μέσω Σπανάκη τον οποίο θεωρεί «καμμένο χαρτί». Σύμφωνα με στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ο Περιφερειάρχης εκτιμά πως μια τέτοια σύμπλευση θα τον βγάλει εκτός κάδρου από το κέντρο λήψης αποφάσεων στον 3ο όροφο της Πειραιώς.

Ένα δεύτερο στοιχείο εγκλωβισμού, είναι η πολύ καλή προσωπική και πολιτική σχέση που διατηρεί ο κ. Καχριμάνης με τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου. Συνεπώς η παρουσία του σε μια τόσο στενά κομματική εκδήλωση ενδεχομένως να δυσαρεστήσει τον φίλο του.
Έτσι, παρά τις επίσημες εξαγγελίες από πλευράς Σπανάκη, ο Περιφερειάρχης διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση οτι δεν θα παραστεί στη συνδιάσκεψη στο Μέτσοβο γιατί δεν συμπαθεί τον… Μάκη Βορίδη.

Ρόλο «πυροσβέστη» σε όλο αυτό το σκηνικό φαίνεται ότι έχει αναλάβει ο Κώστας Τασούλας. Η εξέλιξη αυτή απασχολεί ιδιαιτέρως τον Βασίλη Σπανάκη ο οποίος το τελευταίο που θέλει είναι η συνδιάσκεψη να εξελιχθεί σε θερμό εσωκομματικό επεισόδιο.

Τα λεωφορεία για Μέτσοβο πάντως έχουν κλειστεί και οι γαλάζιες σημαίες είναι επ’ ώμου μαζί με τις ντουντούκες. Δεν ξέρουμε τελικά τι ΕΚΟ θα γίνει, το βέβαιο είναι οτι θα γίνει του… Αβέρωφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης