Ένα άγριο έγκλημα με θύματα τα μέλη της οικογένειας Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, συγκλονίζει το Άρλιγκτον, βορειοδυτικά της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές αρχές χαρακτηρίζουν το ειδεχθές έγκλημα ως μυστήριο καθώς στο σπίτι της οικογένειας δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασηςΆγνωστος έσφαξε τον επιχειρηματία, τη σύζυγό του, τον γιο του ζευγαριού και την οικιακή βοηθό ενώ στη συνέχεια έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο οι αμερικανικές αρχές χαρακτηρίζουν ως μυστήριο, αποκαλύφτηκε όταν γείτονες της οικογένειας (σ.σ.: η οποία ζούσε πολύ κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν) ειδοποίησαν την αστυνομία και την Πυροσβεστική βλέποντας φλόγες να βγαίνουν από την πολυτελή της οικία.

Φτάνοντας στο σημείο, οι Αρχές εντόπισαν νεκρούς τον Σάββα Σαββόπουλο, 46 ετών, τη σύζυγό του Έιμι Σαββοπούλου, 47 ετών, τον γιο τους Φίλιππο, μόλις δέκα ετών και τη μία από τις οικονόμους, Βεραλίσια Φιγκερόα, 57 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές έχουν ρίξει μεγάλο βάρος σε ένα βίντεο που εξασφάλισαν από κάμερες ασφαλέίας και στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να κινείται ύποπτα στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον τρία από τα θύματα έφεραν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ «η οσμή της βενζίνης πάνω στις σορούς τους ήταν έντονη». Παράλληλα, στα δημοσιεύματα επισημαίνεται πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στην είσοδο και ερευνάται αν πριν το φρικτό περιστατικό εκπλάπησαν χρήματα.

Από το σπίτι, το οποίο καταστράφηκε από τη φωτιά, απουσίαζαν οι άλλες δύο κόρες της οικογένειας, Κατερίνα και Άμπιγκεϊλ, καθώς επίσης και αρκετές από τις οικονόμους.

Αυτό μάλιστα που τονίζεται στα αμερικανικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι τόσο ο Σαββόπουλος όσο και η σύζυγός του, είχαν ενημερώσει τις οικονόμους τους να μην εργαστούν καθώς η Έιμι Σαββόπουλου ήταν άρρωστη.

Ο Σάββας Σαββόπουλος κατείχε διευθυντική θέση στην στην κατασκευαστική εταιρία American Iron Works. Η κηδεία των τριών μελών της οικογένειας θα τελεστεί την 25η Μαΐου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι η άγρια δολοφονία συνδέεται, σύμφωνα με τις αρχές, με τον πυρπολισμό μιας Porsche 911, η οποία βρέθηκε στο πάρκινγκ της Επισκοπικής Εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου στο Λάνχαμ. Το πολυτελές αυτοκίνητο φέρεται να έχει κλαπεί από το σπίτι της οικογένειας Σαββόπουλου, πιθανώς από τον δράστη της δολοφονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης