Μια ακόμη πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τα θύματα των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών στην Αττική ήρθε από την Αυστραλία, σε συνέχεια πολλών που έχουν ήδη προηγηθεί και άλλων που θα ακολουθήσουν.

Η Δημόσια Ραδιοφωνία SBS, μέσω του Ελληνικού Προγράμματος διοργάνωσε την Πέμπτη Ραδιοέρανο για τη συγκέντρωση χρημάτων και η ανταπόκριση τόσο από την ομογένεια, όσο και από Αυστραλούς πολίτες ήταν και πάλι, άμεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Ο Επικεφαλής του Ελληνικού Προγράμματος της Ραδιοφωνίας SBS, δημοσιογράφος Θέμης Καλός τόνισε πως “πρόκειται για τη δική μας προσπάθεια, από εδώ, αυτή την εσχατιά της γης, την Αυστραλία, να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι πυρόπληκτοι, που είναι πυροπαθείς, που δοκιμάστηκαν στις πτρκαγιές στην Ανατολική Αττική”.

Ο Θέμης Καλός υπενθύμισε άλλωστε πως η Ραδιοφωνία SBS, το Ελληνικό Πρόγραμμα, με τη σταθερή συμπαράσταση της Ομογένειας και των ακροατών εκδηλώνει έμπρακτα τη συμπαράσταση της προς την Ελλάδα, όποτε αυτό χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διευθύντρια του πολυγλωσσικού προγράμματος της Ραδιοφωνίας SBS Mandi Wicks δήλωσε πως «η αλληλεγγύη και η συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει καθώς, δυστυχώς, οι πραγματικές πληγές θα χρειαστούν γενιές για να επουλωθούν» και κάλεσε την Ομογένεια των περισσοτέρων από 400.000 Ελλήνων και Ελληνικής καταγωγής πολιτών να προσφέρουν ότι μπορούν.

Από την πλευρά της Ελληνικής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία έχει ενεργοποιηθεί επίσης από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το μέγεθος της φονικής καταστροφής, ο Πρόεδρος της Χάρης Δανάλης έκανε, μέσω του Ελληνικού προγράμματος της δημόσιας ραδιοφωνίας SBS, έκκληση προς την Παροικία να ανταποκριθεί με θέρμη στο ραδιοέρανο, για να είναι αποτελεσματικότερη η συμπαράσταση πρός τους πληγέντες.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 25.000 δολάρια Αυστραλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης