Χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια για να πατήσει ελληνικό έδαφος. Το ταξίδι από το Μπάφαλο της πολιτείας της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, για την Ελλάδα δεν είναι απλή υπόθεση. Φέτος όμως κάτι άλλαξε καθώς τίποτα δε μπορούσε να κρατούσε τον ομογενή Νίκο Πούπαλο μακριά από τις ανασκαφές που γίνονται στην Αμφίπολη.

«Παρακολουθώ το θέμα εδώ και ενάμιση χρόνο. Διαβάζω όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τον τύμβο Καστά. Πίστευα ότι θα ανακοινωθεί κάτι στο διάστημα 27-30 Αυγούστου. γι αυτό και προγραμματίσαμε το ταξίδι μας για Ελλάδα για αυτήν την περίοδο», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Πούπαλος είναι ένας από αυτούς που ανέβηκαν στο λόφο Καστά, μέχρι το σημείο που επιτρέπουν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο. Η καταγωγή του είναι από τη Χίο αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου έφυγε σε ηλικία 18 ετών για την Αμερική. Τα τελευταία χρόνια οι σπουδές των παιδιών του (ο ένας είναι γιατρός και άλλος πολιτικός μηχανικός) επιβάρυναν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και έτσι, ένα ταξίδι στην Ελλάδα ήταν “απαγορευτικό”.

Ως πολιτικός μηχανικός διαβάζει τις ανακοινώσεις και προσπαθεί να «αποκωδικοποιήσει» δημοσιεύματα προκειμένου να καταλάβει αν ο τάφος είναι ασύλητος ή όχι.

«Όπως οι περισσότεροι, ελπίζουμε ο τάφος να έχει σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Όπως και να έχει όμως, από μόνο του το μνημείο είναι ένα σπουδαίο εύρημα», λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης