Τη βεβαιότητά του ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν γίνει όλα όσα πρέπει για να λυθεί το ζήτημα και να έχουμε νέο ΕΣΡ, αλλιώς η χώρα οδηγείται στο χάος και η κοινωνία σε διχασμό, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «Φωνής των Ελλήνων» της Φλόριντα των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, δεσμευόμενος ότι το κόμμα του θα συμβάλει στην λύση του προβλήματος. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με τη σύσταση του ΕΣΡ, την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι «επιθυμούμε μια ουσιαστική σχέση με τις ΗΠΑ», επισημαίνοντας ότι «πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα». Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για τη χώρα μας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στο ζήτημα της ονομασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ακόμη την αναγκαιότητα η Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης