Αρωγοί στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας στέκονται οι Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας, και μάλιστα κυρίως αυτοί που κατέφθασαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Περίπου 60.000 «νεομετανάστες» οργανώθηκαν, συγκλονισμένοι από τις εικόνες της Μάνδρας και αυτές τις μέρες συντονίζονται ώστε να καταθέσουν μαζικά χρήματα στον λογαριασμό του Δήμου για αυτόν τον σκοπό. Αναμένεται και η αντίδραση των Οργανωμένων Κοινοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στους ανταποκριτές της ΕΡΤ στην Αυστραλία,  0 Πέτρος Γυφτόπουλος, ένας από τους συνδημιουργούς της ομάδας στο FaceBook E.N.A (Έλληνες Νεομετανάστες Αυστραλίας) αναφέρει:

»Πάθαμε σοκ. Για μας είναι οι φαμίλιες μας, οι γονείς, τα αδέρφια. Οι παραστάσεις και τα βιώματα από τη πατρίδα είναι φρέσκα και ζωντανά μέσα μας, το αίμα νερό δε γίνεται. Τρέξαμε αμέσως την επικοινωνία μεταξύ μας, όπως κάνουμε πάντα με τα κοινωνικά δίκτυα καθώς ακόμη δεν έχουμε οργανωθεί σε κάποιο φορέα ή τις Ελληνικές Κοινότητες εδώ.  Μας ένοιαζε να δράσουμε όσο πιο γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Τα περισσότερα παιδιά της ομάδας μας, αρκετές χιλιάδες, είναι απλοί εργαζόμενοι, άλλοι απλά εργάτες, οικοδόμοι, σερβιτόροι. Άλλοι έχουν καλύτερες δουλειές, κάποιοι δουλεύουν απλά part time. Θέλω να πω, καθημέρινά δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης. Αλλά είναι συγκλονιστικό το πόσο ανταποκρίθηκαν.

»Τηλεφώνησα στο Δήμο Μάνδρας, μίλησα με τη Δήμαρχο, αυτά που άκουγα να γίνονται εκεί μέσα, φωνές, παρακαλητά, μου έκοψαν τα γόνατα. Συμφωνήσαμε με τα μέλη μας να στείλουμε ότι μπορούμε απευθείας στο λογαριασμό του Δήμου, ξέρουμε πως θα τα σεβαστούν. Αυτά είναι μεροκάμματα με ιδρώτα και αίμα. Και απεριόριστη Αγάπη».

Κλείνοντας την συζήτηση καθώς συντόνιζε τηλέφωνα και μηνύματα που καταφθάνουν διαρκώς, ο κ. Γυφτόπουλος ήθελε να προσθέσει κάτι τελευταίο:

«Ακούστε: Μόλις τηλεφώνησε ομάδα ομογενών επιχειρηματιών, μάθανε για την πρωτοβουλία μας και θέλουν να καταθέσουν ανώνυμα σημαντικό ποσό. Ζήτησαν να το κάνουν μέσω της ομάδας για να πάνε με τον ίδιο τρόπο τα λεφτά απευθείας εκεί που πρέπει. Τι να πω; Είμαστε Έλληνες…»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης