Ο πρώτος διαδικτυακός χρυσός οδηγός που περιλαμβάνει Έλληνες επαγγελματίες και επιχειρήσεις ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στις αρχές του μήνα με σκοπό να ενώσει και να συνδέσει την Ελληνική κοινότητα, ενώ παράλληλα να ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πλατφόρμα του GreeksConnect (www.greeksconnect.co.uk) φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των Ελλήνων που κατοικούν στο Λονδίνο καθώς τους δίνει πρόσβαση σε ελληνικές και ελληνόφωνες επιχειρήσεις και επαγγελματίες περιλαμβάνοντας από γιατρούς και λογιστές μέχρι νταντάδες και υδραυλικούς. Παράλληλα στοχεύει στην ενίσχυση των εγγεγραμμένων επαγγελματιών, καθώς μέσα από αυτόν θα μπορέσουν να διευρύνουν το πελατολόγιό τους, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να δημιουργήσουν χρήσιμες συνεργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GreeksConnect είναι μια πρωτοβουλία πού πίσω απ’την δημιουργία της κρύβεται μια ομάδα Ελλήνων επαγγελματιών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο και έχουν το όραμα να ενισχύσουν την ελληνική κοινότητα, τους Έλληνες επαγγελματίες καθώς επίσης να παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια στους Έλληνες που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο ΗΒ.

Ο οδηγός από τα αρχικά στάδια της δημιουργίας του έχει ήδη έχει υψηλή απήχηση καθώς περιλαμβάνει περισσότερες από 500 επιχειρήσεις, περισσότερους από 5.000 εγγεγραμμένους χρήστες, καθώς και ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παράλληλα χαίρει της υποστήριξης της ελληνικής κοινότητας.

Η ανάγκη δημιουργίας του GreeksConnect έγινε ιδιαίτερα αισθητή τα τελευταία χρόνια που έχει παρατηρηθεί ραγδαία ανάπτυξη τόσο της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ιδρυθείσες εταιρείες που έχουν διευθυντή ελληνικής υπηκοότητας ή καταγωγής, να ανέρχονται σε περίπου 38.000 όσο και της συνεχόμενης μετανάστευσης νέων επαγγελματιών και φοιτητών  που καταφθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές, αναζήτηση εργασίας ή ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και μέχρι τις αρχές του 2018, ο αριθμός των εταιρειών με Έλληνες διευθυντές περίπου τετραπλασιάζεται, ακολουθώντας το ρυθμό αύξησης της έλευσης και εγκατάστασης Ελλήνων εργαζομένων, όπως αυτός αποτυπώνεται από τα επίσημα στοιχεία έκδοσης Αριθμού Κοινωνικής Ασφάλισης (ΝΙΝ) σε Έλληνες πολίτες, αλλά και την ευρύτερη τάση ίδρυσης εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα του GreeksConnect δεν περιορίζεται όμως στον επαγγελματικό οδηγό, καθώς στόχος των ιδρυτών της είναι η δημιουργία ενός πλήρους δίαυλου επικοινωνίας των μελών της κοινότητας.

Περιλαμβάνει θέματα ενδιαφέροντος που αφορούν τη ζωή στο Λονδίνο και οδηγό επιβίωσης που αφορά το κόστος ζωής ή η ανεύρεση σχολείου με σκοπό να βοηθήσει τα μέλη της κοινότητας τόσο στην αναζήτηση εργασίας όσο και στην αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας (επίλυση γραφειοκρατικών θεμάτων, βοήθεια στην εύρεση στέγης, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού), καθώς και έναν πλήρη οδηγό της πόλης με όλες τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα ελληνικού και μη χαρακτήρα.

Η ομάδα υποστηρίζει επίσης ενεργά τη διοργάνωση ημερίδων που είτε προωθούν τον Ελληνικό πολιτισμό και κουλτούρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πχ. θέατρο καιτέχνες, είτε λειτουργούν υποβοηθητικά στην κοινότητα. Αν και το GreeksConnect μετράει μόνο λίγες εβδομάδες λειτουργίας διαθέτει ήδη μια ομάδα από πάνω από 20 εθελοντές και αρθρογράφους οι οποίοι είναι πεπειραμένοι επαγγελματίες σε διάφορους τομείς και δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο, ενώ έχει υποστηρίξει εκδηλώσεις όπως το “ImmortalisedbyArt” προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου και την ημερίδα“Η ζωή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο” που οργανώθηκε από τους Έλληνες Εκπαιδευτικούς στην Αγγλία.

Στα άμεσα σχέδια του GreeksConnect  είναι η επέκτασή της πλατφόρμας σε περισσότερες κοινότητες του απόδημου ελληνισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Η.Π.Α, την Αυστραλία και όπου άλλου υπάρχει ελληνικό στοιχείο.

info@greeksconnect.co.uk

www.GreeksConnect.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης