Στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και της Ελληνικής Διασποράς» συμμετείχε, απευθύνοντας χαιρετισμό, νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών και το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Παιδείας ‘Αγγελος Συρίγος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Εξωτερικών κ.κ.Γιάννης Χρυσουλάκης και Απόστολος Δημητρόπουλος, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης αλλά και εξέχοντα στελέχη της ομογένειας όπως ο CEO της Pfizer Αλμπέρ Μπουρλά.

«Η ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει περάσει σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας και μέσω των πολλών ξενόγλωσσων προγραμμάτων που προσφέρουν τα Ιδρύματά της μπορεί να γίνει πόλος έλξης καταρτισμένων επιστημόνων αλλά και να εξελιχθεί σε μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την Πατρίδα μας», σημειώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στις σελίδες του στο facebook και το twitter

«Οι απανταχού Έλληνες, που διακρίνονται στο εξωτερικό, μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων μας στο εξωτερικό αλλά και τα Ελληνόπουλα από κάθε γωνιά του πλανήτη, που “διψούν” για Ελλάδα, μπορούν πλέον να έρθουν πιο κοντά στην πατρίδα μέσω των ξενόγλωσσων προγραμμάτων στα 24 πανεπιστήμια της χώρας», υπογραμμίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει δε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα είναι μόνιμος αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης και εξωστρέφειας των ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελώντας το συνδετικό κρίκο μεταξύ αυτών και της Ελληνικής Διασποράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης