Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας, συγκλονισμένη από την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στη Γάζα, ενώνει τη φωνή της με τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη τη γη και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της σφαγής παιδιών, γυναικών και αμάχων. Απαιτεί την άμεση πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια, ιατρική περίθαλψη και φάρμακα του Παλαιστινιακού λαού και ιδιαίτερα των παιδιών και των γυναικών που δεν έχουν καταφύγια για να αποφύγουν το ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραηλινού στρατού με πυραύλους και βόμβες. Φτάνει πια. Όχι άλλο αίμα αθώων γυναικοπαίδων και αμάχων.

Η ΕΟΚ Ν.Ν.Ο. έχει μακρά ιστορία αγώνων για την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη. Η ιστορία αυτή επιβάλλει, την αμεριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ειρήνη και αυτοδιάθεση σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΟΚ Ν.Ν.Ο., καλεί την Αυστραλιανή κυβέρνηση να καταδικάσει το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των αεροπορικών βομβαρδισμών και των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα. Να αποχωρήσει ο στρατός κατοχής του Ισραήλ, να κατεδαφιστεί το απαράδεκτο τείχος του αίσχους, που φυλακίζει τον Παλαιστινιακό λαό και να αποχωρήσουν οι παράνομοι έποικοι από τη Λωρίδα της Γάζας που έχουν εγκατασταθεί, πέρα από τα σύνορα του 1967. Να αναγνωριστεί το δικαίωμα των Παλαιστινίων να επιστρέψουν στις εστίες τους στα σύνορα του 1967 και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ΕΟΚ Ν.Ν.Ο. καλεί επίσης την Ελληνική Παροικία, να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, που αγωνίζεται να επιβιώσει κάτω από τις απάνθρωπες συνθήκες, που έχει επιβάλλει η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ.

Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης