Διάλεξη για τον τάφο της Αμφίπολης πρόκειται να παρουσιάσει ο παγκοσμίου φήμης ερευνητής στην αρχαία ιστορία και ιδιαίτερα στο Μέγα Αλέξανδρο, Andrew Chugg, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στην Φιλανθρωπική Ένωση Ιθακήσιων. Πρόκειται για κοινή εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και του Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο Άντριου Τσάγκ θα επιχειρήσει μια ανασκόπηση της χρονολογίας κατασκευής, του σχεδιασμού και της διακόσμησης του τάφου της Αμφίπολης, θα αναφερθεί σε διάφορες επιγραφές που σχετίζονται με το σύμπλεγμα και την ανάλυση των διαφόρων σκελετών και θραυσμάτων οστών που βρέθηκαν στον κύριο τάφο, την εξέταση και την αξιολόγηση των διαφόρων σεναρίων σχετικά με την κατασκευή του και τους ενοίκους του τύμβου της Αμφίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Andrew Chugg έχει γράψει πολλά βιβλία για τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως “Η αναζήτηση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου” και “Οι εραστές του Αλεξάνδρου”. Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά αρχαίας ιστορίας και κλασικών θεμάτων, μεταξύ των οποίων το “Ελλάδα & Ρώμη” και το “Δελτίο Αρχαίας Ιστορίας”.

Έχει εμφανιστεί ως εμπειρογνώμονας για τον Μέγα Αλέξανδρο στο ραδιόφωνο του BBC και σε αρκετά ντοκιμαντέρ της National Geographic TV, όπως το επεισόδιο του για τον «Τάφο του Αλεξάνδρου» της σειράς «Secrets of the Egyptian National Geographic» και το επεισόδιο των Μυστικών Αρχείων του National Geographic. Πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα έργο για την εξαιρετικά μεγάλη επιρροή του Κλειτάρχου στη βασιλεία του Αλεξάνδρου, που γράφτηκε στην Αλεξάνδρεια το δεύτερο τέταρτο του 3ου αιώνα π.Χ., αλλά χάθηκε από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το όλο έργο εκδόθηκε σε ένα ενιαίο τόμο 700 σελίδων το 2015. Επί του παρόντος ερευνά το θέμα του τάφου στον Καστά της Αμφίπολης, τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο τάφο που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Πότε: 25 Oκτωβρίου 2018 @ 7:00μμ
Πού: Φιλανθρωπική Ένωση Ιθακήσιων (Level 2, 329 Elizabeth Street, Melbourne)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης