Κατά κανόνα αποτελεί μία από τις αγαπημένες ασχολίες όλων των παιδιών, όπως και του δικού σας, τουλάχιστον έως τώρα… Γιατί παρατηρείτε ότι, αν και ήταν κάτι που έκανε σε καθημερινή βάση, ξαφνικά τώρα το σταμάτησε. Πάμε να δούμε τι μπορεί να φταίει:

Όταν το παιδί δεν θέλει να ζωγραφίσει… μπορεί να μην είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση τη δεδομένη περίοδο. Υπάρχουν παιδιά που ακόμα και καλά να μην είναι νιώθουν την ανάγκη να εκτονωθούν μέσω της ζωγραφικής και άλλα που χάνουν εντελώς το κέφι τους για δημιουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν το παιδί δεν θέλει να ζωγραφίσει… μπορεί να νιώθει νευρικότητα εξαιτίας μιας μεγάλης αλλαγής που βίωσε πρόσφατα (σπιτιού, σχολείου κ.λπ.). Κοινός παρονομαστής με τον παραπάνω λόγο είναι η έλλειψη ηρεμίας, άρα αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος για να ξαναβρεί τα πατήματά του.

Όταν το παιδί δεν θέλει να ζωγραφίσει… ενδεχομένως δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους θορύβους εντός ή εκτός σπιτιού, το υπερφορτωμένο πρόγραμμά του ή κάποιες σκέψεις που στριφογυρίζουν στο μυαλουδάκι του…

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης