Τα βήματα για απογαλακτισμό του μωρού

Τα βήματα για απογαλακτισμό του μωρού

Κάποια στιγμή θα πρέπει να εισαγάγετε σταδιακά στις διατροφικές συνήθειες του μωρού σας τις κρέμες και τη στερεά τροφή. Για να γίνει όμως ομαλά η διαδικασία, απαιτείται να ακολουθήσετε κάποια βήματα:

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο απογαλακτισμός του μωρού γίνεται σταδιακά κι όχι βίαια. Δηλαδή θα εισαγάγετε σταδιακά στερεά τροφή, πριν ακόμα σταματήσει να θηλάζει/πίνει γάλα εμπορίου. Η διαδικασία καλό είναι να ξεκινήσει περί τους 4-6 μήνες ζωής του μωρού σας, φυσικά με τη βοήθεια του παιδιάτρου. Και γιατί όχι νωρίτερα από αυτή την ηλικία θα αναρωτηθείτε.

Διότι απλά πιο πριν δεν έχει φτάσει στο αναπτυξιακό αυτό στάδιο που πρέπει έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να καταναλώσει στερεά τροφή. Εκτός από τον έλεγχο του στόματος, ο οποίος αποκτάται περίπου στην προαναφερθείσα ηλικία, το μωρό μπορεί να αρχίσει να τρώει στερεά τροφή όταν έχει τη δυνατότητα να κάθεται και βέβαια να ελέγχει το κεφάλι του. Για να στεφθούν με επιτυχία οι πρώτες προσπάθειες, δημιουργήστε μια χαλαρή για το μωρό ατμόσφαιρα και φροντίστε να του δώσετε τη στερεά τροφή με κουτάλι. Στην αρχή οι ποσότητες πρέπει να είναι πολύ μικρές και να αυξάνονται σταδιακά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019, 01:16