Τα πιο συχνά λάθη των γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 01:10
Τα πιο συχνά λάθη των γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών

Οι περισσότεροι γονείς στην προσπάθειά τους να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους,  καταλήγουν σε τακτικές που φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο παιδοψυχολόγος Mike Leary εξηγεί ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς με αποτέλεσμα άθελά τους να κάνουν κακό στην ψυχική υγεία των παιδιών σε βάθος χρόνου.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1. Δίνουν πολλές επιλογές

Πολλοί γονείς πιστεύουν πως δίνοντας στο παιδί πολλαπλές επιλογές το διευκολύνουν. Στην πραγματικότητα, όμως, του στερούν την κριτική σκέψη και άποψη.

2. Επαινούν για το παραμικρό και για οτιδήποτε κάνει

Εννοείται πως είναι απαραίτητο για το παιδί, να το επαινείτε και να το επιβραβεύετε. Όταν, όμως, το παρακάνετε και το επαινείτε ακόμη και για ασήμαντα πράγματα, τότε το παιδί, κατά κάποιον τρόπο, «εθίζεται» στον έπαινο και την τελειότητα και όταν έρθει η αρνητική κριτική, δε θα μπορεί να τη διαχειριστεί.

3. «Φορτώνουν» το παιδί με πολλές δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες είναι ωφέλιμες για το παιδί. Όμως, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Το παιδί έχει ανάγκη και από παιχνίδι και από ξεκούραση. Δεν πρέπει από τόσο μικρή ηλικία να του έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Αφήστε το που και που να βαρεθεί και λίγο – του κάνει καλό!

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 01:12