Τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην τεκνοποίηση, πριν καταφύγουν στη λύση της εξωσωματικής θα πρέπει να προσπαθήσουν να διορθώσουν τους παράγοντες, οι οποίοι πλήττουν τη γονιμότητα.

Με την αλλαγή του τρόπου ζωής, τη διατροφή, την άσκηση, το μασάζ, τον βελονισμό αλλά κυρίως με την «εκπαίδευση γονιμότητας» (fetility coaching) μπορούν να αποφευχθούν ή να ελαττωθούν οι κίνδυνοι που ενέχει η εξωσωματική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διατροφή βελτιώνει την ομοιόσταση και το ορμονικό σύστημα μέσω της αρνητικής πρόσληψης θερμίδων και μέσω της σύστασης των τροφίμων. Η ζάχαρη είναι καταστροφική για τη γονιμότητα, ενώ αντιθέτως τα πράσινα λαχανικά, τα ω3 λιπαρά και η βιταμίνη D δρουν ευεργετικά.

Το μασάζ γονιμότητας και ο βελονισμός είτε μέσω της πίεσης είτε μέσω του ήπιου πόνου διεγείρουν σημεία τους σώματος και ενεργοποιούν μηχανισμούς, οι οποίοι καταστέλλουν το στρες και τις ορμόνες που επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα και διεγείρουν εκείνες που προκαλούν ευεξία. Επίσης οποιασδήποτε μορφής άσκηση διάρκειας 30 λεπτών ημερησίως, κατά την οποία ο ασκούμενος ή η ασκούμενη ιδρώνει, είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της γονιμότητας.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης