Πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται τα μωρά;

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται τα μωρά;

Τα μωρά έχουν ανάγκη να κοιμούνται πολλές ώρες για να μεγαλώσουν σωστά. Πάμε να δούμε πόσες περίπου ώρες πρέπει να παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα και με τι κατανομή μέσα στο 24ωρο:

0-3 μήνες: Τον πρώτο μήνα ζωής, το μωρό μπορεί να κοιμάται σχεδόν όλη την ημέρα. Πολλές φορές θα χρειαστεί να το ξυπνάτε μόνο και μόνο για να φάει. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κοιμάται σερί γύρω στο 8ωρο το βράδυ και άλλες τόσες μέσα στην ημέρα.

3-6 μήνες: Ίδιες ώρες κοιμάται ένα μωρό και σε αυτό το στάδιο, απλά το βράδυ καλό είναι να κοιμάται πάνω από 8 ώρες και να μειωθούν λίγο οι ώρες ύπνου μέσα στην ημέρα.

6-9 μήνες: Όταν το μωρό πλησιάζει τον ένα χρόνο ζωής, ο συνολικός ύπνος πρέπει να είναι περί τις 14 ώρες. Και εδώ ο βραδινός ύπνος αυξάνεται λίγο και ξεκουράζεται λιγότερες φορές μέσα στην ημέρα.

9-12 μήνες: Η ουσιώδης διαφορά με το προηγούμενο ηλικιακό στάδιο είναι πως πλέον μπορεί να κοιμηθεί λίγο το πρωί και άλλο λίγο το μεσημέρι. Δεν κοιμάται δηλαδή πολλές, μαζεμένες ώρες την ημέρα.

Αν οι ώρες ύπνου του μωρού σας αποκλίνουν σημαντικά από τα παραπάνω, αν σχεδόν πάντα ξυπνάει με μεγάλη δυσκολία και είναι υποτονικό και γενικά αν παρατηρήσετε κάτι που σας ανησυχεί, απευθυνθείτε στον παιδίατρο.

Πηγή: govastileto.gr...

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 11:34