Τα παιδιά δεν δέχονται πάντα με ανοιχτές αγκάλες ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Σε ορισμένες, μάλιστα περιπτώσεις παρουσιάζουν ακραίες συμπεριφορές λόγω ζήλιας. Θυμώνουν, κατηγορώντας – υποσυνείδητα- τους γονείς τους ότι αναστάτωσαν τη ζωή του και τη φυσική πορεία που θα είχε, προσθέτοντας ένα εμπόδιο στην προσοχή που παίρνουν από αυτούς. Δείτε ορισμένες συμβουλές για να εξομαλύνετε τα πράγματα.

Σκεφτείτε το: Πριν μπει το μωρό στην οικογένειά σας, είπατε στο παιδί σας ότι θα έχει ένα μικρό αδερφό για να παίζει και του εξηγήσατε πόσο διασκεδαστικό θα είναι. Όταν όμως γεννήθηκε αντιλήφθηκε ότι τίποτα από αυτά δεν είναι αληθές. Πιθανότητα, μάλιστα, σκέφτηκε: «Με δουλεύετε; Πως μπορεί να είναι διασκεδαστικό αυτό το κόκκινο μικρό πλάσμα που κλέβει όλο το χρόνο και την προσοχή σας;». Όταν παίζει με το μωρό, με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει, τον μαλώνετε. Παίζει «Πιάσ’ το», του φωνάζετε επειδή πετάει παιχνίδια στο μωρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζει «κρυφτό», του φωνάζετε να βγάλει την κουβέρτα από πάνω του. Το αγκαλιάζει, του λέτε ότι πρέπει να προσέχει περισσότερο. Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί είναι μπερδεμένο.

Διδάξτε το: Ο πρώτος στόχος σας είναι να…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης