Τα σχολεία ξεκίνησαν για ακόμα μία χρονιά και σαν γονιός θα αναρωτιέσαι πώς μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να καταφέρει να βγάλει εις πέρας τις μαθησιακές του υποχρεώσεις. Σίγουρα, μέσα στην καθημερινότητα θα έρθεις αντιμέτωπος με την γκρίνια των παιδιών που δεν θέλουν να διαβάσουν και βλέπουν το σχολείο ως αγγαρεία. Έτσι προσπαθείς να βρεις τεχνικές και τρόπους για να κάνεις την καθημερινότητα τους πιο διασκεδαστική ώστε και σε σένα να μην φαίνεται κουραστική. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι καθώς παρακάτω σου προτείνουμε τρόπους και συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να βοηθήσεις το παιδί σου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ύπνος είναι ζωτικός και εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο για εσένα αλλά και για τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι ένα εύλογο χρονικό διάστημα συνεχόμενου ύπνου, περίπου 7 – 8 ώρες τη μέρα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού. Για αυτό το λόγο, ένα σωστό ωράριο ύπνου έχει τεράστια σημασία κυρίως στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και στην ψυχολογία του παιδιού. Με 7-8 ώρες ύπνου την ημέρα, το παιδί θα ξυπνήσει πιο ευδιάθετο και έτοιμο να καταφέρει τα πάντα με πνευματική διαύγεια. Φυσικά και ο μεσημεριανό ύπνος αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ρουτίνα με την προϋπόθεση το παιδί να μην το θεωρεί αγγαρεία.

Πρόγραμμα – Οργάνωση

Η δημιουργία ενός οργανωμένου προγράμματος της καθημερινότητας είναι αρκετά χρηστική, ώστε το παιδί να συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο ωράριο. Μπορείτε λοιπόν να ορίσετε μαζί με το παιδί τις ώρες διαβάσματος, τις ώρες παιχνιδιού καθώς και τις ώρες της εξωσχολικής δραστηριότητας. Ολοκληρώνοντας κάθε υποχρέωση το παιδί θα αισθανθεί ότι είναι ικανό να αναλαμβάνει κάθε ευθύνη. Έτσι στο σχολείο θα θέλει να συμμετέχει περισσότερο γιατί θα είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δώστε το Καλό Παράδειγμα

Τα παιδιά έχοντας ως βασικό πρότυπο τους γονείς, μαθαίνουν πιο εύκολα από το παράδειγμα των γονιών τους. Την ώρα που το παιδί διαβάζει για το σχολείο, θα μπορούσες την ίδια στιγμή να διαβάσεις κάποιο βιβλίο, δείχνοντας του ότι είναι ώρα συγκέντρωσης και πως η συγκεκριμένη ώρα είναι αφιερωμένη στο διάβασμα. Επιπλέον μπορείς να αφιερώσεις χρόνο και για σωματική άσκηση ή κάποιο άλλο χόμπι, διότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να δείξεις στο παιδί ότι εάν έχεις πρόγραμμα μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Παιδί και διατροφή

Η διατροφή, όπως ήδη θα γνωρίζεις άλλωστε, είναι σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού και τη σωματική και την πνευματική. Ήξερες ότι υπάρχουν πολλές τροφές που βοηθούν στην ενίσχυση της συγκέντρωσης του παιδιού καθώς και στη φυσιολογική πνευματική λειτουργία. Μία από αυτές είναι ο λιναρόσπορος, ο οποίος δίνει τα απαραίτητα ωμεγα-3 λιπαρά οξέα ALA (α-λινολεϊκό οξύ), το οποίο σύμφωνα Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών. Επιπλέον τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως αυγά, μοσχάρι και γιαούρτι, βοηθούν στη γνωσιακή λειτουργία του παιδιού. Εάν βέβαια, το παιδί είναι δύσκολο με το φαγητό, σίγουρα δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε 2 θρεπτικά ζελεδάκια ALTION KIDS IQ την ημέρα με υπέροχη γεύση λεμόνι. Το ALTION Kids IQ είναι το συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει τα ALA με ψευδάργυρο, βιταμίνη D και βιταμίνες Α, Β5 και Β6, η οποία συμβάλλει στην παραγωγή της απαραίτητης ενέργειας που χρειάζεται το παιδί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης