Στα μάτια των γονιών τα παιδιά μένουν πάντα παιδιά. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι πια μωρό αλλά μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και περισσότερο ένα μικρό αγοράκι ή κοριτσάκι.

Το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, ορισμένα είναι έτοιμα να κοιμηθούν στο κρεβάτι από 2 χρονών και άλλα 3 χρονών ή μεγαλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες ενδείξεις που δείχνουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να αφήσει πια την κούνια.

1. Σκαρφαλώνει και βγαίνει από την κούνια. Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να το μεταφέρετε σε κρεβατάκι. Όχι μόνο σας δείχνει ότι δε του αρέσει, αλλά μπορεί και να χτυπήσει, οπότε καλύτερα να αποχαιρετήσετε την κούνια για να γλιτώσετε και πιθανό ατύχημα.

2. Είναι πια πολύ μεγαλόσωμο για την κούνια. Αν έχει ψηλώσει αρκετά ώστε να δυσκολεύεται να κοιμηθεί άνετα, έχει έρθει η ώρα να αρχίσει να κοιμάται στο κρεβατάκι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Έχει μάθει να πηγαίνει τουαλέτα μόνο του, ακόμα και τη νύχτα. Αν μπορεί να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει να πάει το βράδυ αν κοιμάται ακόμα στην κούνια. Οπότε, βάλτε το να κοιμάται στο κρεβάτι του για να μπορεί να σηκώνεται όποτε το χρειάζεται.

4. Σας κάνει τη ζωή δύσκολη όταν έρχεται η ώρα του ύπνου και δείχνει να απεχθάνεται να βρίσκεται στην κούνια. Αν ξαφνικά άλλαξε η διάθεσή του ως προς τον ύπνο στην κούνια, είναι εμφανές ότι δεν θέλει να κοιμάται εκεί πια. Θα είναι πιο χαρούμενο και θα φέρνει μικρότερη αντίσταση όταν το βάλετε να κοιμάται στο κρεβάτι του.

5. Άρχισε να ρωτάει πότε θα κοιμάται σε μεγάλο κρεβάτι. Από τη στιγμή που το μικρό σας έδειξε ενδιαφέρον για να κοιμάται σε μεγαλύτερο κρεβάτι, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε την κούνια.

6. Μπορείτε να το εμπιστευτείτε μόνο του, χωρίς επιτήρηση. Μην ξεχνάτε ότι το να μετακινήσετε το παιδί σας σε δικό του κρεβάτι, σημαίνει πως μπορεί να σηκώνεται όλη την ώρα, ειδικά όταν δεν είστε μπροστά. Αν δε μπορείτε να το εμπιστευτείτε να μείνει μόνο του ούτε για ένα λεπτό, τότε καθυστερήστε το πότε θα αφήσει την κούνια. Αν όμως μπορεί να κάθεται μόνο του, τότε είναι μάλλον κατάλληλη στιγμή για τη μεταφορά στο κρεβατάκι.

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης