Τα παιδιά που παραλείπουν συχνά το πρωινό φαγητό έχουν αυξημένη πιθανότητα να μη λαμβάνουν τις αναγκαίες για την ανάπτυξή τους ποσότητες ζωτικών θρεπτικών συστατικών, προειδοποιεί μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Τα παιδιά που τρώνε πρωινό κάθε μέρα έχουν καλύτερο διατροφικό «προφίλ», λαμβάνοντας τις αναγκαίες ποσότητες βιταμινών, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου κι άλλων βασικών συστατικών, δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές του Κολεγίου King’s και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, με επικεφαλής τη λέκτορα διατροφολογίας, δρα Γκέρντα Ποτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό «British Journal of Nutrition», ανέλυσαν στοιχεία για 802 παιδιά, ηλικίας τεσσάρων έως 10 ετών, και για 884 παιδιά, ηλικίας 11 έως 18 ετών. Ως επαρκές πρωινό θεωρήθηκε η κατανάλωση τουλάχιστον 100 θερμίδων μεταξύ έξι και εννέα το πρωί…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης