Όταν τα παιδιά γυρνάνε στο σπίτι μετά την πρώτη μέρα στο σχολείο το πιθανότερο είναι ότι βιώνουν ανάμικτα συναισθήματα.

Ίσως να έχουν κάνει νέους φίλους, να έχουν μάθει κάτι καινούργιο ή να έχουν νιώσει κάτι για πρώτη φορά. Μερικές φράσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς σ’ αυτές τις στιγμές είναι αυτές που θα δείτε παρακάτω. Υποστηρικτικές φράσεις ή μικρές ερωτήσεις που βοηθούν τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γι’ αυτή τη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Τι σε έκανε να νιώσεις περηφάνια/ικανοποίηση σήμερα;

Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει την ικανότητα της ανασκόπησης, μια δεξιότητα που χρησιμεύει και σε όλη την ενήλικη ζωή. Η ζωή μπορεί να μην είναι πάντα τέλεια, αλλά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, είναι καλό να επικεντρωνόμαστε στα κατορθώματά μας.

2. Πες μου για τη μέρα σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φράση αυτή θα βοηθήσει το παιδί να αναγνωρίσει ότι είσαι ένας σημαντικός άλλος με τον οποίο μπορεί να μοιραστεί τις επιτυχίες και τις δυσκολίες του. Επίσης, θα βοηθήσει στο να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης, τώρα που το παιδί θα περνά αρκετό χρόνο στο σχολείο.

3. Είμαι περήφανη για σένα

Η πρώτη μέρα στο σχολείο μπορεί να είναι χαοτική, αλλά η απλή αυτή φράση μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πως μπορεί να νιώθει το παιδί για τον εαυτό του. Τα παιδιά τείνουν να αμφισβητούν τον εαυτό τους, αλλά μετά την πρώτη μέρα στο σχολείο θέλουν να ξέρουν ότι οι γονείς τους είναι περήφανοι για αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης