Δυσκοιλιότητα: Είναι πιο πιθανή αν το παιδί σου διανύει την περίοδο εκμάθησης της τουαλέτας ή έχει ξεκινήσει νηπιαγωγείο ή σχολείο και είναι απρόθυμο να επισκεφτεί την τουαλέτα. Επίσης δεν αποκλείεται να έχει δυσκοιλιότητα,αν το μικρό σου δεν αγαπά φρούτα και λαχανικά.

Πως θα το καταλάβεις: Εκτός από τον πονόκοιλο για τον οποίο μπορεί να διαμαρτυρηθεί το παιδί, μπορείς να υποψιαστείς ότι έχει δυσκοιλιότητα, αν έχει λιγότερο από τρεις κενώσεις την εβδομάδα, έχει σκληρά κόπρανα ή πονάει όταν κάνει κακά. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να συνδέονται με δυσκοιλιότητα είναι η φουσκωμένη κοιλίτσα, η ανορεξία, τα λερωμένα εσώρουχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να κάνεις: Φρόντισε το παιδί να πίνει περισσότερο νερό, το διαιτολόγιο να είναι εμπλουτισμένο με φυτικές ίνες δηλαδή περισσότερα φρούτα και λαχανικά και τα γεύματα του να έχουν υδαρή μορφή, π.χ. σούπες. Αν όμως η δυσκοιλιότητα επιμένει θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον παιδίατρο, ο οποίος θα σου δώσει τις κατάλληλες οδηγίες. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δοθεί φαρμακευτική αγωγή για τη λύση του προβλήματος ή να αρκεί η χορήγηση φυτικών ινών σε σκόνη που μπορείς να ρίχνεις στο χυμό του παιδιού.

Γαστρεντερίτιδα: Αρκετά πιθανό να κάνει την εμφάνισή της την περίοδο των ιώσεων ιδιαίτερα αν το παιδί πηγαίνει παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο ή σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης