Η φετινή χρονιά ήταν λίγο ιδιαίτερη, αφού το σχολικό έτος, λόγω των εξελίξεων, ολοκληρώθηκε νωρίτερα και οι μικροί μαθητές έκαναν ένα μεγάλο διάλειμμα από τα θρανία και τις υποχρεώσεις τους. Στο σημερινό άρθρο θα δείτε μερικούς έξυπνους τρόπους το παιδί σας να μην ξεχάσει όσα έμαθε την χρονιά που μας πέρασε και να διασκεδάσει την επανάληψή του.

– Όνομα, ζώο, πράγμα! Θυμάσαι αυτό το παιχνίδι; Έχεις σκεφτεί ότι με κάθε λέξη που πρέπει να βρει για κάθε γράμμα της αλφαβήτου, το παιδί, όχι μόνο εντοπίζει την κατάλληλη λέξη, αλλά εξασκεί τις ικανότητες του στην ορθογραφία. Γιατί, το «αβγό» δεν γράφεται πια «αυγό». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ώρα για έναν διαγωνισμό παραμυθιού. Όλα τα παιδιά αγαπούν να διαβάζουν μικρές ιστορίες και να ταυτίζονται με τους ήρωες του. Τι θα έλεγες, φέτος, το καλοκαίρι να το δείτε από μία διαφορετική οπτική; Αν έχεις δύο παιδιά, τότε είναι πάρα πολύ εύκολο. Αν κάνει διακοπές με τα ξαδέρφια του, πάλι μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το πρώτο παιδί θα γράψει μία πρόταση, το δεύτερο θα την διαβάσει και θα συνεχίσει και το τρίτο παιδί θα βάλει τη δική του γλωσσική πινελιά. Έτσι, θα «ακονίσουν» το μυαλό τους και θα θυμηθούν όσες λέξεις έμαθαν το προηγούμενο σχολικό έτος.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης