Αυτοί είναι τρόποι με τους οποίους το κατοικίδιό σας, σας κρατάει υγιή!

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 10:11
Αυτοί είναι τρόποι με τους οποίους το κατοικίδιό σας, σας κρατάει υγιή!

Εμείς ερχόμαστε να σου επιβεβαιώσουμε ότι η συντροφιά του μικρού σου φίλου εκτός από όλα τα άλλα όμορφα συναισθήματα που σου χαρίζει, σου εξασφαλίζει και καλύτερη υγεία. Οι τρόποι είναι έμμεσοι, αλλά το αποτέλεσμα δεν αργεί να φανεί. Γιατί δεν αρκεί να τρως καλά και να γυμνάζεσαι αλλά για να είσαι υγιής πρέπει να φροντίζεις και το μέσα σου. Και αν δεν μπορείς εσύ, αναλαμβάνει το κατοικίδιό σου. Πώς;

Σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος

Το αίσθημα της μοναξιάς προκαλεί αύξηση του άγχους. Μπορεί σε πιο έντονες καταστάσεις να σωματοποιηθεί και να προκαλέσει ακόμη και φλεγμονές οι οποίες σταδιακά μπορεί να οδηγήσουν σε θέματα υγείας. Όπως για παράδειγμα, καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, Αλτσχάιμερ κατάθλιψη και μελαγχολία. Η συντροφιά και η συναισθηματική υποστήριξη ενός μικρού ζώου επομένως μπορεί να έχει εντυπωσιακή επίδραση στην υγεία σου.

Σε κάνει να ξεπερνάς πιο εύκολα άγχος και προβλήματα που σε απασχολούν

Έρευνα έχει δείξει ότι τα επίπεδα ορμονών που συνδέονται με το άγχος, όπως η κορτιζόλη, μειώθηκαν σημαντικά σε ανθρώπους οι οποίοι έβαλαν στη ζωή τους ένα κατοικίδιο. Μάλιστα, σε χρόνο λιγότερο ακόμη και από αυτόν που χρειάζεται ένα φάρμακο για να δράσει. Επίσης, η επαφή με ένα ζωάκι ενισχύει την παραγωγή οξυτοκίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης».

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr...

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019, 10:11