Το σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν οι σοβιετικοί εκτόξευσαν τον πρώτο τους δορυφόρο, τον Sputnik I. Το σφύριγμα στη σέντρα, να ξεκινήσει το ματς… Ο πόλεμος των άστρων και η κούρσα στο διάστημα από τις δύο υπερδυνάμεις της γης. Το 1957, σα σήμερα 4 Οκτωβρίου, οι σύντροφοι της Σοβιετικής Ένωσης αιφνιδίασαν και γέμισαν με…. ποδοσφαιρικού τύπου υπερηφάνεια όλους τους ιδεολόγους της Οκτωβριανής Επανάστασης πριν 45 χρόνια.

Ήταν επόμενο οι καπιτάλες Αμερικάνοι να δώσουν την απάντησή, και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ότι δεν μειονεκτούν του αντιπάλου. Έσπασαν τα μούτρα τους, όμως. Τον επόμενο χρόνο, το 1958, ήταν προγραμματισμένο να εκτοξεύσουν στις ΗΠΑ το δορυφόρο Vanguard. Βιάστηκαν. Ο πύραυλος που μετέφερε ο δορυφόρος πέταξε νωρίτερα, το Δεκέμβριο του 1957, αλλά έσκασε στη γη, αυτοκαταστράφηκε μέσα σε φλόγες. Κλήθηκε ο Βέρνερ Φον Μπράουν, ο ναζιστής(;) Γερμανός ατομικός επιστήμων που είχε πάρει μεταγραφή στις ΗΠΑ, αμέσως μετά το τέλος του πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπράουν πολύ σύντομα, εκτόξευσε τον πρώτο αμερικάνικο τεχνητό δορυφόρο, τον Jupiter C, που έθεσε σε τροχιά τον Explorer 1. Ήταν η τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου 1958. Είχε ήδη μπει μπροστά το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ. Μετά από έξι μήνες ακριβώς ιδρύθηκε η NASA με πρώτο διευθυντή της τον Φον Μπράουν.

Η πρόοδος στο διάστημα, με τα χρόνια και τον πρωταθλητικό ανταγωνισμό, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Που θα βγάλει αυτή η καταραμένη επιστημονική εξέλιξη που επιδοτείται με δις των δις κι ένα κάρο… δικαιολογίες στο όνομα δήθεν της υπηρεσίας του ανθρώπου. Και της προσπάθειας να εξασφαλιστεί το μέλλον, η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. 

Δεν υπάρχουν προβλέψεις, όποιος τις τολμάει μας βυθίζει σε αθεράπευτη κατάθλιψη 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

………………………………

Η ΑΕΚ όνειρο του 4 – 1 θα έχει την ίδια συνέχεια;… διάβασε apodytiriakias.gr

Η ΑΕΚ 4 – 1 ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης