Το πώς ξηγήθηκε στον Βράνιες ο Μελισσανίδης ήταν η ευκαιρία να σκάσουν ρεπορτάζ από το παρελθόν, με περιστατικά που επιβεβαιώνουν και δικαιολογούν το παρατσούκλι «τίγρης». Ανεξάντλητος ο Κοκκινιώτης σε, αυθόρμητες αλλά και σε κλισέ προσωπικού στυλ, πεζοδρομιακές ατάκες τρέλας και μαγκιάς. Να, ένα επεισόδιο από το αρχείο του αποδυτηριάκια με πρωταγωνιστή τον Μελισσανίδη, πριν αυτός μπλέξει με την ΑΕΚ, συγκεκριμένα 40 χρόνια πριν.

Φθινόπωρο 1988, πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός. Ένα ολοκαίνουργιο σπορ αμάξι οδηγάει ο της Προοδευτικής Ιωάννης Καρράς και στη θέση του συνοδηγού ο του Ιωνικού Δημήτριος Μελισσανίδης, ιδιοκτήτης τριών σχολών οδηγών. Κατευθύνονται προς την Πέτρου Ράλλη, να τσουλήσουν προς Πειραιά μεριά, είναι βιαστικοί. Τους φράζουν τον δρόμο τρία αλητόπαιδα, με επιθετικές διαθέσεις, γλώσσα προκλητική, χλευαστική για το μπάνικο κάρο και «Ποιοι είστε, ρε φλωράκια». Κάτι τέτοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Κάνε πίσω, Γιάννη, και αμέσως πέσε επάνω τους, προτείνει ο Μελισάν.
Ο Καρράς δεν είναι για αγριοκαταστάσεις, άλλωστε βιάζεται, δεν έχει χρόνο να μπλέξουν με τα πρεζόνια που στα χέρια τους κρατάνε σιδερόβεργες. Μην του κοπανήσουν το αυτοκίνητο.

Κάποια στιγμή έληξε ο τσαμπουκάς και τα αλάνια, η συμμορία της πλατείας, όπως κάθε βράδυ πήγαν για σουβλάκια, στο νταηλίκι. Αν μπορούσε να έκανε διαφορετικά ο μπάρμπας ο σουβλατζής, δηλαδή να μην τους σέρβιρε τζάμπα δυο – τρια κομμάτια απ’ όλα. «Ο τρελός της πλατείας» χαμογελάει.

– Γιατί γελάς, βρε μαλακισμένο, απορεί ο αρχηγός της συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χα, χα και χου, χου δεν σταματά να σπαρταρά στο γέλιο ο τρελός της πλατείας. «Γελάω, γιατί στο αυτοκίνητο που σταματήσατε ήταν μέσα ο Μελισσανίδης…, χα χα χα…, χου χου χου…».
Το άκουσε ο μπάρμπας, όσο πισωγύριζε τις πίττες στην ψησταριά, και αυθόρμητα κοίταξε τα τρία παλιόπαιδα σαν να είχε κληρωθεί το όνομά τους, να τους πάρουν στους φούρνους του Νταχάου.

– Τι συμβαίνει, γέρο, γιατί γούρλωσες τα μάτια;… απορούν οι ινδιάνοι της πλατείας.

Ο τρελός της πλατείας ξεκαρδίζεται μονολογώντας «Στο αυτοκίνητο μέσα ήταν ο Μελισσανίδης…, πω, πω τι έχει να γίνει…».

Μετά από μια ώρα ένα ημιφορτηγό ντάτσουν που οδηγεί ο Μελισσανίδης ξεφορτώνει στην πλατεία δυο ντουλάπες, δυο θεόκτιστους. Μη λέμε πολλά. Όλη η Μέμου και κόσμος από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών παρακολουθούσαν το σόου.

Στα τρία κωλόπαιδα η τιμωρία του Μελισσανίδη ήταν να σέρνονται γονατιστοί, με τα χέρια υψηλά και να κραυγάζουν «Δεν θα το ξανακάνω, ζητώ συγγνώμην…, Δεν θα το ξανακάνω, ζητώ συγγνώμην…, Δεν θα…».

Είχε περάσει μισή ώρα και το βασανιστήριο «Ζητώ συγγνώμην, δεν θα το ξανακάνω…» συνεχίζεται κανονικά. Ο Μελισσανίδης φωνάζει τον τρελό της πλατείας: «Τσάκω αυτό και πες τους ότι δεν τους ακούω…».

Ο τρελός τσεπώνει το πεντακοσάρικο και ενθουσιασμένος τρέχει στους τρεις γονατοσερνάμενους: «Πιο δυνατά, ρε, δεν σας ακούει, φωνάζετε πιο δυνατά…».

Οι τρεις γαμάω της πλατείας έβαλαν όλα τα δυνατά τους, πάντα με τα χέρια στον ουρανό «Δεν θα το ξανακάνω, ζητώ συγγνώμην…».

Έχουν να το λένε ακόμα στην πλατεία. Οι τρεις αληταράδες δεν ξαναφάνηκαν στα μέρη.

……………………..

ΒΡΑΝΙΕΣ, ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ / apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης