Λεβέντης άνθρωπος ήταν ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, ο άνθρωπος που βοηθούσε οικονομικά τον ΟΦΗ. Και σήμερα το ”Γεντί Κουλέ”, το γήπεδο έδρα της ομάδας, που ανήκει στον ερασιτέχνη ΟΦΗ, φέρει το όνομα του. Γήπεδο ”Θόδωρος Βαρδινογιάννης”. 

Εύκολη η καλή κουβέντα για τον πεθαμένο. Μακαρίτης πια, ας τον στολίσουμε με κάλπικα παράσημα και περιδέραια. Στον  αξίζει ο καλός λόγος. Ήταν μπεσαλής, είχε εγωϊσμό και περηφάνεια, αλλά και καλοσύνη. Αισθήματα. Δεν τον ξεχνούν όσοι τον γνώρισαν από πολύ κοντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαρακτήρας του Θόδωρου Βαρδινογιάννη (1942), νεώτερου αδελφού, και από τον Γιώργο του Παναθηναϊκού (1936), δεν του επέτρεπε να ζητήσει από τους ανθρώπους του στον ΟΦΗ να κάτσουν να χάσουν. Να μην κτυπήσει στα ίσα ο ΟΦΗ ένα κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Και να πάρει στα σίγουρα τους τρεις βαθμούς που είχε ανάγκη η ΠΑΕ της οικογένειας.

Το άλλο. Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης δεν ήθελε ο ΟΦΗ να δίνει ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό. Περίεργο, ε; Περιεργότατο. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Όχι πως δεν υπήρξαν ”ανταλλαγές” ανάμεσα στις δυο ΠΑΕ. Στον Παναθηναϊκό των Βαρδινογιάννηδων και στον ΟΦΗ που έλεγχε διοικητικά και οικονομικά ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης.

Για παράδειγμα. Όλοι οι προπονητές του Παναθηναϊκού θέλανε τον Νίκο Μαχλά του ΟΦΗ. Ο οποίος το 1996 ξενητεύτηκε για επτά χρόνια. Πρώτα στην Ολλανδία που έγινε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη, έπαιξε και στον Άγιαξ, και μετά στην Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγκαίος στον Παναθηναϊκό ο Μαχλάς, αλλά κομματάκι ζόρικο ο πρόεδρος της ΠΑΕ καπετάν Γιώργης, αλλά και Βαρδής (1933), ο αρχηγός της οικογένειας, να ζητούσαν τον παίκτη από τον… αδελφό τους Θόδωρο; Εκ των προτέρων ήξεραν το ”όχι” του. Έτσι απόφευγαν και να το… συζητήσουν. Με συνέπεια αντί του Μαχλά, ο Παναθηναϊκός να περιοριζόταν π.χ. στον Λαγωνικάκη από Πανιώνιο. 

Μετά από πολύ… παρακαλετό παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό από τον ΟΦΗ το 1993 και πολύ καθυστερημένα ο Νίκος Νιόπλιας, προπονητής σήμερα της κρητικΉς ΠΑΕ..

Όλη η Ελλάδα το ‘χε σίγουρο πως ”παράρτημα” του Παναθηναϊκού είναι ο ΟΦΗ του Θόδωρου Βαρδινογιάννη. Αυτός, όμως, το ουσιαστικά αφεντικό της ομάδας, έκανε… νούμερα στην ομάδα της οικογένειας. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάποια παιχνίδια γίνονταν σκοτωμός στο γήπεδο κι ο Παναθηναϊκός έφτυνε αίμα να κερδίσει τον ΟΦΗ.

Γιατί ξηγιόταν έτσι ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης που απεβίωσε σα σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών το 1996; Ποιος να το πιστέψει. Ο άνθρωπος έκανε την πλάκα του. Αυτή είναι η αλήθεια.

…………………………………………………………..

Ο Μίκης Θεοδωράκης τον έστειλε ταξίδι στο φεγγάρι, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης