Το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού περνάει από τον Αλαφούζο. Αρέσει ή όχι αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο καναλάρχης είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Κατόπιν τούτου δεν θα  υπάρξει κάτι άλλο χωρίς τον Αλαφούζο, αν ο ίδιος δεν συμφωνεί. Βεβαίως το αφεντικό θα ήθελε να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό, όμως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ με πραξικόπημα. Επειδή ο όποιος ενδιαφερόμενος θα βάλει μπροστά τα… μεγάλα μέσα, τουτέστιν τα πρεζόνια της εξέδρας.

Μετά το 4-0 του Άρεως την περασμένη Κυριακή (φώτο) ο προπονητής Δώνης ουσιαστικά έθεσε θέμα παραίτησης. Ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση που βρίσκεται δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ή να κάνει δεκτή την παραίτηση του προπονητή. Και ποιον άλλον να βρει; Είναι ήδη βουτηγμένος στο πρόβλημα, με ποια φόντα και ποιες… ελπίδες να κάνει μια… ακόμα νέα αρχή; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαίως δεν τελειώνει το θέμα Δώνη, επειδή δεν έγινε δεκτή η παραίτηση. Προς το παρόν, και εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακού, λειτουργεί μια παραμύθι φούρναρης ανασύνταξη στον Παναθηναϊκό, όμως το αγωνιστικό πρόβλημα παραμένει. Ακριβώς είναι το πρόβλημα που προκαλεί την αγωνιστική λιποθυμία και τα κακά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Άρα, ο Δώνης το πιθανότερο είναι να επανέλθει με νέα παραίτηση.

Ο Παναθηναϊκός εδώ και μια οκταετία σταθερά δεν είναι ο γνωστός Παναθηναϊκός. Και ο κόσμος της ομάδας, πιο σωστά οι χούλιγκαν της ομάδας δεν συμβιβάζονται με τη νέα τάξη πραγμάτων, δηλαδή την… αποπαναθηναϊκοποίηση επί Αλαφούζου, και απειλούν. Και τρομοκρατούν. Και απαιτούν, τι; Αυτό που νταηλήκι απαιτούν οι πολιτικοποιημένοι ”αγανακτισμένοι”. Οι ίδιοι να μην αναλάβουν την κατάσταση στα χέρια τους, αλλά για πάρτη τους κάποιος άλλος, ένας… σωτήρας.

Ο Αλαφούζος ανέλαβε μια σακατεμένη ΠΑΕ το 2012 και το λάθος του ήταν να ξεκινήσει σαν κομματάρχης, όχι ως επιχειρηματίας. Κι έβαλε στόχο να κτυπήσει πρωτάθλημα ενώ η ανώνυμη εταιρεία ήταν καταχρεωμένη. Απέτυχε το πλάνο του να ενεργοποιηθεί η… λαϊκή βάση του Παναθηναϊκού. Στο μεταξύ ζητήθηκε η συνδρομή βετεράνων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ούτε διπλώματα κατείχαν στο αντικείμενο, ούτε είχαν εμπειρία στελεχών διοίκησης. Καφενειακή κουλτούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Που πάει σήμερα η ομάδα; Στο πουθενά. Όπου κάτσει η δουλειά. Δεν εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό η πορεία του, αλλά από τους αντιπάλους του, τους μικρομεσαίους του πρωταθλήματος. Αν αυτοί είναι σε χειρώτερη μοίρα, τότε στον ανταγωνισμό, στη σκιά της κορυφής του πρωταθλήματος, θα… ευνοηθεί εκείνος, ο Παναθηναϊκός. 

…………………….

Κίνδυνος για Παναθηναϊκό η ”ανοργάνωτη” αντίδραση των οργανωμένων(;) στην κόντρα της Κυριακής με Ολυμπιακό, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης