Να το ξεκαθαρίσουμε, παρακαλώ. Ο 42χρονος Καταλανός προπονητής Ντανιέλ Πογιάτος ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σε πόστο ΑΣΧΕΤΟ με τα καθήκοντα σήμερα στον Παναθηναϊκό. Στην καστιλιάνικη Ρεάλ ο άνθρωπος ήταν στις ακαδημίες, στις ηλικίες Κ-19, Κ-17, Κ-13 κ.λπ. Ποτέ ο Ντάνι Πογιάτος, η επιλογή του επίσης Καταλανού Τσάβι Ρόκα, δεν κάθισε σε πάγκο πρώτης ομάδας.

Αυτό που ξεκαθαρίζουμε είναι ότι δεν έχει σχέση η δουλειά του προπονητή στα φυτώρια ή τα τμήματα υποδομής μιας ΠΑΕ με την ευθύνη του κανονικού προπονητή, οποίος διαχειρίζεται αγωνιστικά επαγγελματίες στο κανονικό πρωτάθλημα κάθε χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτω και τούτο. Ο προπονητής των πιτσιρικάδων, που προετοιμάζονται να εξελιχθούν σε επαγγελματίες, ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για το τι κάνει η ομάδα του στο πρωτάθλημα Κ-15 ή Κ-19. Αυτό που τον ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ είναι να παρακολουθεί την πρόοδο κάθε μικρού, αν προσφέρεται να γίνει καλύτερος. 

Τότε γιατί ο Αλαφούζος δέχθηκε την εισήγηση του Ρόκα να αναλάβει διάδοχος του Δώνη ο άπειρος αλλά και άσχετος Πογιάτος; Δεν καταλάβατε! Οι Αλαφούζος-Ρόκα δεν υπολογίζουν για την κανονική ομάδα τον Πογιάτος. Τον έφεραν για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Και προς το παρόν τον… δοκιμάζουν στην ομάδα του πρωταθλήματος.

Όσο για τον νικητή Άρη στο ματσάκι με τον Παναθηναϊκό. Αδικαιολόγητος για την απογοητευτική του εμφάνιση. Έκανε ένα γκολ μόνο, και πήρε τη νίκη διότι ο αντίπαλος ακόμα ψάχνεται να βρει τα πατήματά του. Πειραματίζεται έτσι ο Πογιάτος να διορθώσει την κατάσταση στην… καμένη γη που ο φουκαράς παρέλαβε από τον Δώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφήνουμε στην άκρη τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του δεν θα ήταν έκπληξη να κέρδιζε και με 4-0, όπως στο παιχνίδι του περασμένου πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη. Πώς, όμως, να επαναλάβει το ίδιο όταν χθες έκανε μόνο μια ευκαιρία. Και αν ήταν άλλη ομάδα απέναντί του, όχι ο Παναθηναϊκός των Αλαφούζου- Ρόκα- Πογιάτος, από τέτοια «ευκαιρία» για γκολ δεν θα σκόραραν τα αρειανά.

Μη στεκόμαστε στο αποτέλεσμα. Στην εκτός έδρας νίκη. Ο Άρης θριαμβευτικά απέτυχε. Αν συνεχίσει έτσι, θα πάρει την κατηφόρα στη βαθμολογία. Ομάδα κορυφής δεν δείχνει τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο, όπως ο Άρης χθες κόντρα με τον προβληματικό Παναθηναϊκό. Από μια ομάδα που ξεχώριζε μόνο ο Μακέντα, που έπαιξε… αλλαγή.

………………………………………………………
 

Πλάκωσε η δυστυχία στα αποδυτήρια και τα γραφεία του Παναθηναϊκού, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης