Τρίτη και 13, η πιο γρουσούζικη ημέρα του χρόνου. Έτσι λένε οι προληπτικοί. Είναι και η Παρασκευή και 13, σα σήμερα, η άλλη πιο κακότυχη ημέρα. Δεν χάνεις, λοιπόν, τίποτα να φυλάγεσαι, μη σου συμβεί το κακό. Σήμερα φτύσε στον κόρφο σου, όχι μονάχα μια φορά, φτύσε δυο-τρεις, να σιγουρευτείς ότι δεν θα την πατήσεις, και άσε τους περίεργους να σε κουτσομπολέψουν ότι είσαι θύμα των δεισιδαιμονιών.

Προλήψεις θα πεις. Συμφωνώ. Τι θα πει ”Φέρτε σκόρδο να αντιμετωπίσουμε την σημερινή μέρα”; Αν, όμως, δεν πάρεις τα μέτρα σου, και σε πετύχει η αναποδιά; Ποιος θα φταίει για την καντεμιά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόληψη. Σύμφωνοι. Και τι σε κόφτει να είσαι λίγο… προσεκτικός τούτη την ημέρα, ας μην θαρρείς ότι πράγματι είναι γρουσούζικη. Ξού, ρε, με το κακότυχο 13, λέγανε από τους χρόνους τους παλιούς.

Προληπτικός ήταν και ο Χριστός που σταμάτησε στον 12ο, δεν ήθελε 13ο μαθητή; Δώδεκα, όχι 13 οι φυλές του Ισραήλ. Να αραδιάσω κι άλλα;

Αν ήταν 13 οι άθλοι του Ηρακλέους ο λεβέντης δεν θα τα κατάφερνε με τον τελευταίο, την έβγαλε καθαρή μέχρι τον 12ο κατόρθωμα. Στον Όλυμπο βρισκόντουσαν περισσότεροι από 12 θεοί, όμως ο παππούς, λέω για τον Δία, δεν επέτρεψε ποτέ να αριθμηθεί κάποιος ως 13ος. Τα μέτρα του έπαιρνε και ο θεός των θεών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δώδεκα και οι Ιμάμηδες του Ισλάμ. Τυχαίο κι αυτό; Οι μήνες είναι 12, οι ώρες είναι 12 της νύχτας, 12 και της ημέρας, 12 τα ζώδια. Τυχαίο ότι το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στον Αντίχριστο και στο Θηρίο; Ότι η κάρτα ταρώ με τον Θάνατο έχει το Νο 13. Όλα τυχαία αυτά; Φθάνει! Μην πάμε πιο πέρα.     

Φτάνεις στο 12, δεν πας στο 13, ποτέ. Συνεχίζεις πάλι από το Ένα, από το Νο 1, κάνεις μια νέα αρχή.
Οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφής, ακόμα και οι σχετικές με τη τη Συντέλεια του κόσμου, το απόλυτο τέλος, έχουν μια σχέση με το Νο 13. Κι όταν το 13 συναντιέται με Τρίτη και Παρασκευή, προσέχουμε. Φυλάμε τον κώλο μας.

Λέγεται, πως ο μύθος και ο φόβος για το σκοτεινό και απειλητικό 13 ξεκίνησε από την προδοσία του Χριστού, από τον 13ο άνθρωπο του Μυστικού Δείπνου, τον Ιούδα. Ένδεκα οι Μαθητές του Δασκάλου, συν ο Δάσκαλος στη σούμα 12 και 13ος το κάθαρμα ο Ισκαριώτης

Τα ρίχνουμε όλα στον Θεό και καθαρίσαμε. Ότι ο παππούλης έφτιαξε τον κόσμο κι αυτός ο ίδιος είναι ο επικυρίαρχος του σύμπαντος. Σύμφωνοι, βολικό το παραμυθάκι, όμως στην πράξη εδώ και εκατομμύρια χρόνια βλέπουμε ότι δίπλα μας, πίσω μας, ακόμα και μπροστά μας κυκλοφορούν κάποιες άγνωστες, αόρατες, ασύλληπτες δυνάμεις που δεν μπορούμε να τις κάνουμε ζάφτι και πούστικα μας την φέρνουν. Δυνάμεις που δεν τις κουμαντάρει ο Θεός. Πώς, λοιπόν, να μην είναι επικίνδυνες κάποιες ημέρες, ειδικά η Τρίτη και η Παρασκευή, όταν σχετίζονται με τον καντέμικο αριθμό 13.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο ρόλος και η αποστολή των ”53 Τσακαλώτων” στον Σύριζα, διάβασε apodytiriakias.gr

ΟΙ ”53” ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης