Η κουβέντα βγήκε από το στόμα του Ερντογάν. Του Τούρκου που έκανε την εισβολή στη Συρία. Σήμερα δεν επιχειρούν πόλεμο μόνο με στρατά. Χρειάζεται να δικαιολογηθεί ο τσαμπουκάς. Να, γιατί κάνουν και παιχνίδι επικοινωνιακό. Κανένας δεν σφυρίζει το εναρκτήριο λάκτισμα χωρίς να πει ότι ο ίδιος δεν είναι φιλοπόλεμος, ότι υποχρεώνεται να καταφύγει στην έσχατη λύση.

Έτσι και ο Ερντογάν. Πέρασε τα σύνορα και έκανε ντου στη Συρία για να κτυπήσει την τρομοκρατία. Να προστατεύσει την ειρήνη. Ότι άλλοι είναι οι δολοφόνοι, άλλοι είναι εκείνοι που οφείλουν να απολογηθούν στην Ιστορία. Ανάμεσα στις παρλαπίπες τις καμαρωτές που αμόλυσε ο Ερντογάν είναι και τούτη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Είμαστε απόγονοι των μαχητών της Καλλίπολης και στη Συρία θα παλαίψουμε τους άπιστους στο όνομα του Αλλάχ.

Τι είπε ο άνθρωπος! Σε ποιον αιώνα μετά Χριστόν και μετά Μωάμεθ μας στέλνει; Η Ιστορία έχει σταματήσει, πάρτε το χαμπάρι. Όταν ο αρχηγός κράτους 90 εκατομμυρίων διατάζει πόλεμο επιθετικό και αναφέρεται στον Αλλάχ, σημαίνει ότι η ανθρωπότητα δεν έχει ξεκολλήσει εδώ και χίλια χρόνια, τουλάχιστον.

Με την ευκαιρία. Η Μάχη της Καλλίπολης. Πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, 1915, Άγγλοι και Γάλλοι εναντίον της Τουρκίας. Μετά από οκτώ μήνες απέτυχαν οι σύμμαχοι, κέρδισαν οι… πρόγονοι του Ερντογάν. Κι έτσι προέκυψε στη συνέχεια η γενοκτονία Πόντίων και Αρμενίων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πουλάνε όπλα και ναρκωτικά, διάβασε στο apodytiriakias.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης