Αν το έπαιρνε π.χ. ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα δεν θα ήταν τόσο καθαρό. όσο αυτό του 2019, που το κατέκτησε ο ΠΑΟΚ. Αυτή η μπαρούφα παίζει στο στόμα και τη πέννα κάποιων και προκαλεί για κουβέντα που απευθύνεται μονάχα σ’ όσους αντέχουν αλήθειες. Σκληρές αλήθειες. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Δεν είναι δυνατόν ένα πρωτάθλημα μέσα σ’ ένα χρόνο να έγινε περισσότερο βρώμικο ή περισσότερο καθαρό. Αυτό θα το πει ο διπλωματούχος μ@λ@κ@ς. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι αυτό που είναι. Αυτό που τρώμε στη μάπα εδώ και χρόνια. Εδώ και δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλάμε για την ηθική του πρωταθλήματος, όχι για τον πρωταθλητή, ούτε για την ομάδα που πλασαρίστηκε στην 2η και την 3η θέση της βαθμολογίας. Με μια άλλη κουβέντα, πιθανόν ο πρωταθλητής να το πήρε αρσενικά και πανάξια, ενώ οι δυο άλλες ομάδες που το έχασαν να έβαλαν στο σακούλι πόντους με ύποπτο τρόπο. Η διαιτησία να έπαιξε στα ίσα τον πρωταθλητή και να ευνόησε βρώμικα τις ομάδες που τελικά το έχασαν.

Λοιπόν. Δεν στέκει ο ισχυρισμός ότι το πρωτάθλημα είναι καθαρό, ακόμα κι αν ο πρωταθλητής το κατέκτησε στα ίσα. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ήταν και παραμένει αλεπουδιάρικο, διότι υπάρχουν ΠΑΕ που την ψάχνουν «στο αλλοιώς». ΠΑΕ υψηλά στη βαθμολογία, στη μέση και στην ουρά της βαθμολογίας. Άρα, δεν ξεβρώμισε το έργο επειδή το πήρε μια συγκεκριμένη ομάδα και το έχασε μια άλλη (Στην φώτο, από τη νίκη του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό στην Τούμπα)..

Λένε και την άλλη μπούρδα. Την αποθέωση της μπούρδας. Ότι το πρωτάθλημα προόδευσε διότι τα κρίσιμα παιχνίδια των μεγάλων ομάδων τα σφύριξαν ξένοι διαιτητές. Φοβερό! Τη ντροπή του ελληνικού πρωταθλήματος, το πισωγύρισμα το βλέπουν ένα βήμα, ένα άλμα μπροστά. Ασφαλώς οι αλλοδαποί ρέφερι τα πήγαν καλύτερα. Γιατί, όμως; Όχι, βέβαια, γιατί υστερούν τα ντόπια κοράκια. Όχι, διότι οι ξένοι είναι καλύτεροι. Σε καμιά περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χοντρά λάθη των Ελλήνων σφυρικτράκηδων οφείλονται στην… «πίεση» που έχουν από τις ΠΑΕ με πολύ κόσμο οπαδών. Από τις ΠΑΕ που έχουν στον έλεγχο τους ΜΜΕ. Και, βέβαια, στα όργανα του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα, δυστυχώς, ήταν και είναι αυτό που ήταν. Καλύτερο δεν έγινε, χειρότερο έγινε. Ποιος το λέει; Τα γεγονότα. Και μόνο ότι το συζητάνε αν θα κάνουν τον τελικό του κυπέλλου με κλειστές πόρτες, με άδειες εξέδρες, είναι αρκετό για να συμφωνήσει κανείς πόσο… πίσω πήγαμε. Το ποδόσφαιρο δεν προόδευσε, ούτε εξυγιάνθηκε επειδή το πήρε ο ΠΑΟΚ.

………………………………………

Ο Ολυμπιακός δεν υποβιβάζεται, γιατί εδώ είναι… Ελλάδα, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης