Δεν πρόκειται για εύνοια, απλά. Κερδίζει ο ΠΑΟΚ το ένα ματσάκι μετά το άλλο χωρίς να παίζει μπάλα. Είναι το φαινόμενο της εύνοιας διαρκείας. Αύριο πιθανόν να γυρίσει τούμπα το έργο. Ο ΠΑΟΚ να πιάνει καλή απόδοση, να βγάζει ευκαιρίες και να φεύγει από το γήπεδο χωρίς το τρίποντο.
Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός. Όχι όπως το ξέρουμε δεκαετίες. Ποια ακριβώς είναι η διαφορά, η ιδιαιτερότητα του ΠΑΟΚ σήμερα. Η πίστη στο πρωτάθλημα! Είναι ολοφάνερο. Αξίζουν, δεν αξίζουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Σημασία έχει ότι το ΘΕΛΟΥΝ, δεν περιμένουν να τους χαριστεί το πρωτάθλημα, επειδή οι αντίπαλοι παρουσιάζουν αστάθεια στην παραγωγή αποτελέσματος.
«Ακόμα κι αν δεν είμαστε καλοί, ακόμα κι αν δεν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, είμαστε σίγουροι πως θα κερδίσουμε». Αυτό μοιάζει να είναι το πνεύμα που κυριαρχεί στον ΠΑΟΚ του 2018-19.
Και που στηρίζονται;

– Στη σιγουριά ότι ο διαιτητής δεν θα τους αδικήσει, ενώ αν χρειαστούν βοήθεια από τη σφυρίχτρα θα την έχουν.
– Στην ικανότητά τους στις στημένες φάσεις.
– Στην αξία και την πληρότητα του ρόστερ.
– Και, βέβαια, στη… ρέντα. Που σημαίνει ότι έτσι ή αλλιώς θα βρουν ένα γκολ να καθαρίσουν ένα παιχνίδι που δεν το… δικαιούνται.

Συμπέρασμα. Δεν ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ να παίζει την μπάλα που πράγματι μπορεί. Δεν υπάρχει τέτοια… σκέψη. Τέτοια επιθυμία. Η αντίληψη που έχει περάσει είναι: «Είμαστε πρωταθλητές. Θέλουμε το πρωτάθλημα. Παίζουμε μόνο για να νικήσουμε, όχι να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα».

…………………………………….
Γιατί ο διαιτητής δεν σφύριξε το πέναλτι μαρς σε βάρος του ΠΑΟΚ, διάβασε στο apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης