Χωρίς πλάκα. Στην Ελλάδα δεν είναι γνωστά κάποια βασικά, βασικότατα πραγματάκια στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, ποια είναι η ευθύνη του μεγαλομετόχου σε μια ΠΑΕ. Ποια είναι η δουλειά του προπονητή. Μιλάμε σοβαρά, δεν αστειευόμαστε. Και εκείνο για το οποίο υπάρχει η απόλυτη άγνοια στον κόσμο, αλλά και στους δημοσιογράφους, είναι ο ρόλος του ”τεχνικού διευθυντή”. Το νέο φρούτο στο ντόπιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Απολύθηκε ο Ρόκα και ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό φέρνει άλλον τεχνικό διευθυντή. Κουφό. Θεόκουφο. Στην πραγματικότητα θα συμβεί το εξής φρικιαστικό: Θα αναλάβει στη θέση του Ρόκα που έκανε 12 μεταγραφές άλλος για να κάνει κι αυτός μεταγραφές! Να φορτωθεί η ΠΑΕ το κόστος κάποιων εκατομμυρίων με συμβόλαια παικτών οι οποίοι πιθανόν να μην… παίξουν κι αυτοί. Όπως συμβαίνει με κάποια από τα… διαμάντια και ρουμπίνια και άλλα πολύτιμα πετράδια που έφερε ο Ρόκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή ΔΕΝ είναι να κάνει μεταγραφές. Είναι ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ σύμβουλος του μεγαλομετόχου σε θέματα ποδοσφαιρικά, προπονητικά, αγωνιστικά. Στον τομέα, δηλαδή, του προϊόντος που παράγει η ανώνυμη εταιρεία. Όπως ο πρόεδρος της ΠΑΕ κουμαντάρει το μαγαζί με τον διευθυντή στα θέματα τα οικονομικά, τα επικοινωνιακά, τα νομικά κ.α.

Πλακώσανε οι νταραβεριτζήδες στις ελληνικές ομάδες. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, έχουν σπρώξει πράμα σκάρτο. Ο ένας μετά τον άλλο. Γιατί; Τον ζύγισαν για εύκολο τον κύριο Αλαφούζο.

Συνήθως ο νταραβεριτζής για λογαριασμό της ΠΑΕ, ο υπάλληλος της, έχει τη μίζα του σε κάθε μεταγραφή. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κανόνας, και δεν γίνεται με πρόεδρο ΠΑΕ που κοιμάται όρθιος. Ή ασχολείται με… άλλες μπίζνες, εξωποδοσφαιρικές, και έχει τον τρόπο του να κονομάει από άλλους χώρους επιχειρηματικούς και διαπλοκής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ο Μπολόνι, ο νέος προπονητής στον Παναθηναϊκό ”Ανάγκη έχουμε π.χ. έναν εξτρέμ, ένα χαφ, και οπωσδήποτε κεντρικό αμυντικό”. Φοβερά πράγματα. Και προσεληφθη ο Γάλλος Πιέρ Ντοερσί, για να βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Κι αν φέρει κάποιους με κουσούρι, όπως ο Ρόκα, παίκτες που δεν παίζουν, τι θα τον κάνουν τον καινούργιο τεχνικό διευθυντή; Θα τον απολύσουν κι αυτόν. Για να έρθει ο επόμενος. Να κυκλοφορεί το χρήμα στην ΠΑΕ του Αλαφούζου…

Στη φώτο ο 33χρονος Αντονίτο που πληρώθηκε ακριβά, αλλά όχι να μην παίζει διότι έχει προβλήματα υγείας.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε στα… όνειρα το θέμα με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, διάβασε apodytiriakias.gr

ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΑΝ… ΟΝΕΙΡΟ | apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης